Ινδία: Επτά νεκροί από πυρκαγιά σε ξενοδοχείο φιλοξενίας κρουσμάτων κορονοϊού

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιά σε ξενοδοχείο που χρησιμοποιείτο ως μονάδα υποδοχής κρουσμάτων κορονοϊού στο ομόσπονδο κράτος Άντρα Πραντές, στο νότιο τμήμα της Ινδίας, σύμφωνα με την αστυνομία.

«Αρκετοί άνθρωποι που εγκλωβίστηκαν και τραυματίστηκαν διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν σε κρατικό νοσοκομείο. Η πυρκαγιά είναι υπό έλεγχο, αλλά οι επιχειρήσεις διάσωσης και κατάσβεσης συνεχίζονται», δήλωσε ο Λάξμι, αστυνομικός στην αίθουσα ελέγχου επιχειρήσεων της αστυνομίας.

Την περασμένη εβδομάδα, οκτώ ασθενείς με Covid-19 έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιά που ξέσπασε σε μονάδα εντατικής θεραπείας σε ιδιωτικό νοσοκομείο στην πόλη Αχμενταμπάντ της δυτικής Ινδίας.

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης στο ομόσπονδο κράτος Άντρα Πραντές, ο Τζαγκάν Μοχάν Ρέντι, διέταξε να διενεργηθεί έρευνα για την πυρκαγιά, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ANI.

«Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 05:00. Προσφέρεται ιατρική φροντίδα σε 22 ασθενείς σε νοσοκομείο. Εκκενώνουμε το κτίριο», δήλωσε ο Μοχάμαντ Ιμτιάζ, ανώτερος αξιωματούχος της δημόσιας διοίκησης στην περιοχή Κρίσνα, σύμφωνα με το ΑΝΙ.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων μόλυνσης στην Ινδία αυξήθηκε στα 2.153.010 και ο αριθμός των νεκρών σε 43.379, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας. Τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν 64.399 νέα κρούσματα μόλυνσης και 861 νέοι θάνατοι, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Σήμερα είναι η 10η συναπτή ημέρα κατά την οποία καταγράφεται ημερήσια αύξηση νέων κρουσμάτων που ξεπερνά τις 50.000 και η τρίτη ημέρα με πάνω από 60.000 νέα περιστατικά.

(?)

Πηγή: diethnh

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: