Ήμουν αρνητής μέχρι που αρρώστησα κι εγώ: Η δραματική εξομολόγηση του 38χρονου Ηλία μέσα από το νοσοκομείο

Δεν πίστευα στον κορονοϊό μέχρι που αρρώστησα – Η δραματική περιγραφή 38χρονου από το νοσοκομείο

Από αρνητής του κορονοϊού, στο κρεβάτι του νοσοκομείου με τη μάσκα οξυγόνου.

Με κορονοϊό νοσηλεύεται από την Κυριακή στον “Άγιο Ανδρέα” ο 38χρονος Ηλίας Κόττας ο οποίος δεν πίστευε στην πανδημία έως ότου το πρόβλημα να χτυπήσει και τη δική του πόρτα.

“Πριν λίγες μέρες είχα πάει στην πορεία, στη διαδήλωση, τη διαμαρτυρία στην Πάτρα κατά του κορονοϊού. Είναι πολλοί άνθρωποι που δεν πιστεύουν στον κορονοϊό. Κι εγώ δεν το πίστευα. Δεν το πίστευα μέχρι να συμβεί” είπε από το δωμάτιο του νοσοκομείου, μιλώντας στο Live News.

“Αυτή η αρρώστια είναι ύπουλη, σε χτυπάει χωρίς να καταλαβαίνεις. Πρέπει να πιστέψει ο κόσμος πως υπάρχει ιός, είναι πολύ δυνατός και το περνάει ο κόσμος πολύ δύσκολα εδώ μέσα. Έχει πολλά κρούσματα, ήμουν μπροστά, τα είδα και πονάγανε οι άνθρωποι όπως εγώ” πρόσθεσε.

Όπως εξήγησε, τα πρώτα συμπτώματα εμφανίστηκαν πριν από πέντε ημέρες. Η επιδείνωση ήταν γρήγορη και έτσι κρίθηκε απαραίτητη η εισαγωγή στο νοσοκομείο με δεδομένο ότι ο 38χρονος έχει περάσει στο παρελθόν δύο πνευμονίες και έτσι αντιμετωπίζεται ως ασθενής υψηλού κινδύνου.

“Οι πρώτες μέρες ήταν οδυνηρές για εμένα, πόναγα πάρα πολύ στο στήθος, στην πλάτη, είχα κρυάδες πολλές. Πονόλαιμο δεν είχα. Είχα πυρετό, έως 39 έφτασε ο πυρετός. Περνάνε πέντε μέρες μετά, πήγα στον γιατρό, στον πρώτο γιατρό που πήγα να με δει. Μου έδωσε κάτι φάρμακα, μία αντιβίωση. Την πήρα. Δεν μου έκανε τίποτα η αντιβίωση. Αναγκάστηκα να πάω στο νοσοκομείο, την Κυριακή το βράδυ. Το πρώτο τεστ που μου κάνανε, στον ειδικό θάλαμο που με είχανε, βγήκε συμβατό το τεστ. Μας πήγαν μετά σε έναν άλλο θάλαμο που ήταν κι άλλοι εκεί από το τεστ κορονοϊού που δεν πιστεύανε κι αυτοί. Πόναγαν όμως και ύστερα καταλάβανε τι περνάει ο κόσμος” σημείωσε, μιλώντας με δυσκολία.

Ανέφερε επίσης ότι αρκετοί από τους φίλους του με τους οποίους είχε έρθει σε επαφή είναι αρνητές, ενώ κόλλησε κορονοϊό και η 60χρονη μητέρα του.

“Έχω φίλους που δεν πιστεύουνε. Έχω έρθει τις τελευταίες ημέρες σε επαφή με ανθρώπους που δεν φοράγανε μάσκα. Δεν ξέρω πού το κόλλησα. Είναι δύσκολη η κατάσταση πάρα πολύ. Και εμένα βρήκε ο ιός. Η μάνα μου βγήκε θετική στο τεστ που το έκανε χθες το βράδυ. Όλη η οικογένειά μου έχουνε μπει σε καραντίνα δεκαπέντε μέρες” συμπλήρωσε, φορώντας μάσκα οξυγόνου.

“Έβγαινα έξω, χωρίς μάσκα, γέλαγα – Δεν πίστευα στον κορονοϊό και δυστυχώς την έπαθα”

Εξαντλημένος από τον κορονοϊό, ο Ηλίας απευθύνει έκκληση στον κόσμο να κάνει υπομονή και να προστατεύσει την υγεία του.

“Οι τρεις πρώτες μέρες είναι δύσκολες. Πονάς, πονάει το στήθος σου έντονα. Θέλω να πω στον κόσμο να πιστέψει, να κρατάει αποστάσεις, καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολος ο καιρός, κάντε υπομονή, δεν έχετε δουλειές, και εγώ δεν έχω δουλειά, αλλά πρέπει να κάνουμε υπομονή και να προστατεύουμε τον κόσμο. Να προστατεύουμε την υγείας μας. Τη σωματική μας ακεραιότητα, τίποτα άλλο. Να έχετε την υγεία σας και να είστε καλά” δήλωσε.

“Έβγαινα έξω, χωρίς μάσκα, γέλαγα… Δεν πίστευα στον κορονοϊό και δυστυχώς την έπαθα κι εγώ, κόλλησα. Είμαι κοντά στις έξι ημέρες στο νοσοκομείο. Είναι και η μητέρα μου θετική. Βγήκα στον αέρα για να πω σε όλους να προσέχουν τον εαυτό τους. Είναι ύπουλο πράγμα. Μπορεί κάποιος να έχει τον ιό και να κολλά τους άλλους”, συμπλήρωσε.

Πηγή: newsitamea.gr

(?)

SHOWBIZ

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: