Ημερίδα για την ελληνική εξωτερική πολιτική και την πολιτική εθνικής άμυνας

Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε την Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου, η ημερίδα με θέμα «Ελληνική Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Εθνικής Άμυνας: 1974 έως σήμερα», στην κατάμεστη αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός».

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τo Κέντρο Γεωπολιτικών Αναλύσεων του New York College, με την Επιστημονική Υποστήριξη του Κέντρου Ανατολικών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου και του Κέντρου Διπλωματίας και Πολιτικών Τεχνολογιών και την Επίσημη Υποστήριξη του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας.

Το παρόν έδωσαν μεγάλες προσωπικότητες από τον πολιτικό, στρατιωτικό και ακαδημαϊκό χώρο.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμούς από τον Μάριο Γεωργιάδη, Θ’ Αντιπρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου, από τον Εκδότη του Foreign Affairs  – Hellenic Edition,  Λουκά Κατσώνη και τον Πρόεδρο του Εκπαιδευτικού Ομίλου New York College, Ηλία Φούτση, ο οποίος μίλησε για την αναγκαιότητα συνεργασίας όλων των δυνάμεων σε εθνικό επίπεδο προς το καλό της Ελλάδας.

Το λόγο έλαβε ακολούθως ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Ναύαρχος, Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο οποίος μίλησε εκτενώς και με μεστό λόγο, για τη γεωπολιτική και γεωστρατηγική σημασία της περιοχής της ανατολικής Μεσογείου και το ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων στην σταθερότητα και ασφάλεια σε αυτή, αποσπώντας το μεγάλο χειροκρότημα του παρευρισκόμενου κοινού.

Ακολούθησε το πάνελ των πολιτικών, στο οποίο, υπό το συντονισμό της δημοσιογράφου Αλεξίας Τασούλη, τοποθετήθηκαν ο Γιώργος Κουμουτσάκος, Επικεφαλής Τομέα Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Β’ Αθηνών και ο Ανδρέας Λοβέρδος, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ και Βουλευτής Β’ Αθηνών.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με το πάνελ των Επίτιμων Αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων, Κωνσταντίνο Γκίνη (Στρατηγός (ε.α), Επίτιμος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού), Κοσμά Χριστίδη (Ναύαρχος (ε.α), Επίτιμος Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Ναυτικού) και Ευάγγελο Γεωργούση (Αντιπτέραρχος (ε.α), Επίτιμος Διοικητής Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης και Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποφοίτων Σχολής Ικάρων).

Οι Αρχηγοί μίλησαν για τον Τομέα της Άμυνας και για όλα τα κομβικά σημεία στην πολιτική Εθνικής Άμυνας την περίοδο που ακολούθησε μετά το 1974. Το πάνελ αυτό συντόνισε ο δημοσιογράφος, Πάρις Καρβουνόπουλος.

Ακολούθησε το τρίτο πάνελ των ακαδημαϊκών, στο οποίο οι καθηγητές συνέδεσαν την Εξωτερική Πολιτική με την Πολιτική Εθνικής Άμυνας.

Τόσο ο Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης, (Ομότιμος Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο), όσο και ο Κώστας Υφαντής (αν. Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων του Τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο) απέσπασαν το μεγάλο χειροκρότημα του κοινού μετά από τις τοποθετήσεις τους επί του θέματος.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις από το κοινό και με την υπόσχεση του Εκπαιδευτικού Ομίλου New York College για επόμενη ακαδημαϊκή ημερίδα, με εξίσου σημαντικό και επίκαιρο θέμα στο εγγύς μέλλον.

Δείτε όλη την εκδήλωση εδώ.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: