Ημερίδα για τη σωστή χρήση των φυτοφαρμάκων αύριο στο Επιμελητήριο Λάρισας

Η σωστή χρήση φυτοφαρμάκων και η υγεία είναι η πρώτη εκδήλωση που θα διεξαχθεί αύριο Τρίτη 13 Δεκεμβρίου και ώρα 18:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Λάρισας (2ος όροφος), στο πλαίσιο του κύκλου διεξαγωγής μιας σειράς ομιλιών με τίτλο «Μαθήματα ζωής και ο μύθος του καρκίνου», που διοργανώνεται από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία (Παράρτημα Λάρισας), τον Γεωπονικό Σύλλογο Ν. Λάρισας, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (Παράρτημα Κ. Ελλάδας), τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Λαρισαίων Αγροτών και την Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών και τελούν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Αιματολογικής Κλινικής ΠΓΝ Λάρισας. Σε συνέντευξη τύπου στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου τονίστηκαν τα εξής:

Όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός «Αύριο ξεκινά μια σειρά από ενημερωτικές ημερίδες που έχουν σαν στόχο την ενημέρωση των συνανθρώπων μας για τον καρκίνο. Η πρώτη εκδήλωση αφορά τη σωστή χρήση των φυτοφαρμάκων, ένα θέμα που απασχολεί ιδιαίτερα την περιοχή μας. Ευχαριστώ όλους τους φορείς για την ευαισθητοποίηση τους πάνω σε ένα μεγάλο θέμα το οποίο αγγίζει όλους μας»

Από την πλευρά της η πρόεδρος Παραρτήματος Λάρισας Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Ράνια Σουλτούκη ανέφερε πως «Ξεκινάμε τις δράσεις μας με εκδηλώσεις πρόληψης και ενημέρωσης του κοινού για τον μύθο του καρκίνου. Στόχος μας να χτίσουμε αλήθειες και να γκρεμίσουμε μύθους σχετικά με τον καρκίνο. Στόχος της ομιλίας είναι να δείξει ότι τα φυτοφάρμακα δεν είναι ένοχα για ασθένειες, συμπεριλαμβανομένου και του καρκίνου, αλλά η μη σωστή και αλόγιστη χρήση των φυτοφαρμάκων εγκυμονεί κινδύνους για τους αγρότες και το περιβάλλον».

Για τη χρησιμότητα της εκδήλωσης μίλησε ο πρόεδρος του Γεωπονικού Συλλόγου Λάρισας Δημήτρης Σοφολόγη. «Είναι πραγματικά μια πολύ χρήσιμη εκδήλωση, για ένα θέμα που καίει τον αγροτικό κόσμο. Στόχος μας είναι να προλάβουμε καταστάσεις παρά να ερχόμαστε αργότερα να θεραπεύουμε. Οι εισηγητές είναι γνώστες του είδους και θα διαλευκάνουν πολλά σημεία που πρέπει να γνωρίζουμε όλοι μας» ανέφερε ο κ. Σοφολόγης.

Στη συνέντευξη τύπου παραβρεθήκαν ακόμη οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Βασίλης Αναγνωστόπουλος και Θανάσης Παιδής.

Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν οι ακόλουθες εμπεριστατωμένες εισηγήσεις:
• «Ασφαλή Διαχείριση Φυτοφαρμάκων» του Δρ. Δημητρίου Σταυρίδη, προϊσταμένου του Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Π.Ε. Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
• «Απλές λύσεις για πρόληψη της περιβαλλοντικής ρύπανσης από τα γεωργικά φάρμακα», του Δημητρίου Καρπούζα, αναπληρωτή καθηγητή Περιβαλλοντικής Μικροβιολογίας & Βιοτεχνολογίας του Τμήματος Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
• «Υπολείμματα γεωργικών φαρμάκων στα τρόφιμα», του Νικολάου Τσιρόπουλου, καθηγητή (Χημείας, Ανάλυση και προσδιορισμός οργανικών ουσιών) του Τμήματος Γεωπονίας, Φυτικής Παραγωγής & Αγροτικού Περιβάλλοντος του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας
• «Γεωγραφική κατανομή νεοπλασιών στη Θεσσαλία», του Γεωργίου Βασιλόπουλου, Καθηγητή Αιματολογίας του Π.Γ.Ν. Λάρισας
• «Φυτοφάρμακα και νόσοι του πεπτικού», του Δημητρίου Ζαχαρούλη, Αναπληρωτή Καθηγητή Χειρουργικής του Π.Γ.Ν. Λάρισας

 

topika

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: