Ημαθία: Νεαροί έκλεψαν δεξαμενή του Δήμου με πετρέλαιο

Ολόκληρη την δεξαμενή που ενεργοποιεί με καύσιμα μια αντλία ύδρευσης του Δήμου σε αγροτική περιοχή της Ημαθίας και περιείχε 80 ως 100 λίτρα πετρέλαιο είχαν “σηκώσει” άγνωστοι το απόγευμα της 6ης Ιουνίου, προκαλώντας σημαντικά προβλήματα στην άρδευση των χωραφιών.

Δυο μήνες μετά, η υπόθεση εξιχνιάστηκε από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αλεξάνδρειας και ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τρεις Έλληνες, δύο 28χρονοι και ένας 17χρονος, οι οποίοι προκάλεσαν φθορά ύψους 350 ευρώ, μαζί με την αξία της κλεμμένης δεξαμενής. Σε βάρος και τριών σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, που διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας.

Σπείρα Βουλγάρων “άνοιγε” οχήματα από το 2019

Στόχος διάρρηξης είχε γίνει το όχημα ενός λουόμενου που ήταν σταθμευμένο στην παραλία Καβουρότρυπες στην Χαλκιδική στις 7 Ιουνίου και οι δράστες είχαν κλέψει μία τσάντα που είχε μέσα έναν φορητό υπολογιστή και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές, συνολικής αξίας 660 ευρώ. Η έρευνα της Ασφάλειας Πολυγύρου ολοκληρώθηκε μετά από δυο μήνες και σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος τριών ανδρών από τη Βουλγαρία, η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής.

Δύο από τους αλλοδαπούς ηλικίας 52 και 55 χρόνων, είχαν συλληφθεί στις 8 Ιουλίου από αστυνομικούς των τμημάτων Σιθωνίας και Καλλινδοίων καθώς έκλεψαν ηλεκτρονικές συσκευές αξίας 7.100 ευρώ από ένα αυτοκίνητο σε παραλία. Από την έρευνα προέκυψε ότι είχαν κάνει και παλιότερα παρόμοιες διαρρήξεις, μαζί με τον συνεργό τους ο οποίος ταυτοποιήθηκε τώρα. Από τον Αύγουστο του 2019 ως φέτος τον Ιούλιο διέρρηξαν ακόμα τέσσερα οχήματα σε παραλιακές περιοχές της Χαλκιδικής και ένα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης και άρπαξαν συνολικά 5.020 ευρώ και ηλεκτρονικές συσκευές αξίας 7.500 ευρώ.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: