Ημαθία: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που έκρυβε αλλοδαπούς σε σπίτια και καλύβα και μετά τους έστελνε στην Αττική

Στα ίχνη οργανωμένου κυκλώματος Ινδών και Ελλήνων που διευκόλυναν τους τελευταίους μήνες την είσοδο μη νόμιμων αλλοδαπών στη χώρα βρέθηκαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Ημαθίας, οι οποίοι πέρασαν χειροπέδες σε πέντε μέλη του και αναζητούν ένα ακόμη.

Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι οι δράστες παραλάμβαναν με οχήματα τους αλλοδαπούς από περιοχή του Κιλκίς στη μεθόριο με τη Βόρεια Μακεδονία έναντι αμοιβής, τους μετέφεραν προσωρινά σε δυο σπίτια που χρησιμοποιούσαν στην Ημαθία και σε μια καλύβα ιδιοκτησίας ενός Έλληνα ο οποίος τους απασχολούσε σε εργασίες και στη συνέχεια τους επιβίβαζαν σε λεωφορεία ή τρένα με προορισμό την Αττική. Κατά τη μεταφορά τους χρησιμοποιούσαν ένα όχημα ως προπομπό, για να αποφεύγουν τον έλεγχο από αστυνομικούς.


Από την προανάκριση διαπιστώθηκε ότι, το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, δύο αλλοδαποί και ένας Έλληνας μέλη του κυκλώματος πέρασαν παράνομα στη χώρα τέσσερις αλλοδαπούς χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα και αμέσως οργανώθηκε επιχείρηση, κατά την διάρκεια της οποίας εντοπίστηκαν να κινούνται με δύο οχήματα σε περιοχές της Ημαθίας και συνελήφθησαν. Στη συνέχεια συνελήφθησαν ακόμη ένας αλλοδαπός και ο Έλληνας που φιλοξενούσε τους μετανάστες στην καλύβα του με αντάλλαγμα την εργασία τους.


Στα δύο σπίτια και την καλύβα που χρησιμοποιούσαν τα μέλη του κυκλώματος, εντοπίστηκαν άλλοι επτά αλλοδαποί που είχαν περάσει παράνομα στη χώρα και περίμεναν την προώθησή τους. Στην κατοχή τους και στα σπίτια βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα δύο οχήματα, έξι διαβατήρια, 11 κάρτες sim κινητής τηλεφωνίας, έξι κινητά τηλέφωνα και 570 ευρώ.


Οι συλληφθέντες, που είναι τρεις Ινδοί ηλικίας 43, 46 και 37 χρόνων και δυο Έλληνες ηλικίας 54 και 50 χρόνων, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας και παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στον ανακριτή, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνεται ένας ακόμη 46χρονος συνεργός τους.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: