Ηλιόπουλος: Μία μέρα μετά την παραίτησή της, η Αγγελή-Λυκούδη διορίστηκε σε άλλη θέση στο Δήμο

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτή Πόλη», Νάσος Ηλιόπουλος με ανάρτησή του στο Facebook αναφέρθηκε στον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη για την παραίτηση της Δήμητρας Ινές Αγγελή-Λυκούδη.

Την Τετάρτη 13/11, μαζί με την παραίτηση της Κατερίνας Γκαγκάκη, ο δήμαρχος Αθηναίων έκανε δεκτή για λόγους ευθιξίας και την παραίτηση κυρίας Λυκούδη, από τη θέση της Εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου για το Παιδί.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος, σημειώνει με ανάρτησή του στο Facebook ότι ο Δήμος Αθηναίων τοποθέτησε την κα Λυκούδη στην έμμισθη θέση της προέδρου της διαδημοτικής εταιρείας Αθηναϊκό Αέριο Α.Ε.

Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Σήμερα, με μεγάλη έκπληξη η Ανοιχτή Πόλη πληροφορήθηκε κάτι το πρωτοφανές: ο Δήμος Αθηναίων τοποθέτησε την κυρία Λυκούδη στην έμμισθη θέση της προέδρου της διαδημοτικής εταιρείας «Αθηναϊκό Αέριο Α.Ε.» Προφανώς κάποιοι θεωρούν ότι οι Αθηναίοι είναι χρυσόψαρα!».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Νάσου Ηλιόπουλου:

«Η παραίτηση που κράτησε μια μέρα

Σήμερα, με μεγάλη έκπληξη η Ανοιχτή Πόλη πληροφορήθηκε κάτι το πρωτοφανές: ο Δήμος Αθηναίων τοποθέτησε την κυρία Λυκούδη στην έμμισθη θέση της προέδρου της διαδημοτικής εταιρείας «Αθηναϊκό Αέριο Α.Ε.» Προφανώς κάποιοι θεωρούν ότι οι Αθηναίοι είναι χρυσόψαρα! Μόλις προχτές ο κύριος Μπακογιάννης αποδέχτηκε την παραίτηση της κυρίας Λυκούδη από τη θέση της εντεταλμένης συμβούλου για το παιδί. Είχε προηγηθεί η αποκάλυψη για την συμμετοχή της -ως εκλεγμένη κοινοτική σύμβουλος- σε συγκέντρωση το 2011 με τον Ηλία Κασιδιάρη και την Χρυσή Αυγή. Συγκέντρωση που κατέληξε σε ένα ρατσιστικό πογκρόμ με δεκάδες τραυματίες.

Κύριε Μπακογιάννη, όταν σας ζητήσαμε μετ” επιτάσεως να αποπέμψετε την κύρια Λυκούδη από τη θέση της -όπως και ορθά πράξατε- δεν σας παρακινούσαμε να παίξετε τις «μουσικές καρέκλες». Ζητούσαμε το αυτονόητο: να απομακρυνθεί από κάθε θέση ευθύνης του Δήμου.

Η επιλογή σας να την τοποθετήσετε εκ νέου σε θέση ευθύνης, συνεπάγεται ότι παρέχετε πολιτική κάλυψη στην κυρία Λυκούδη και τις ρατσιστικές της αντιλήψεις. Εκτιμούμε ότι προχωρήσατε στο ατόπημα αυτό σε μια προσπάθεια διατήρησης των εσωτερικών ισορροπιών με τους ακραίους της παράταξής σας. Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στη διαχείριση των ανθρώπων που επιλέξατε να στελεχώσουν το πολυδιαφημισμένο «πολυσυλλεκτικό» σας ψηφοδέλτιο. Αυτό όμως που πραγματικά μας απασχολεί, είναι η μηδενική ανοχή που οφείλει να δείχνει ο Δήμος Αθηναίων σε ρατσιστικές και μισαλλόδοξες απόψεις. Να είστε σίγουρος ότι το θέμα δεν θα κλείσει εδώ».

Πολιτική

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: