Ηλεκτρική και η Porsche Macan

Οι Porsche και Audi έχουν αναπτύξει από κοινού μία πλατφόρμα με την ονομασία PPE η οποία προορίζεται για χρήση αποκλειστικά σε ηλεκτρικά οχήματα και η εταιρεία από τη Στουτγάρδη σκοπεύει να τη χρησιμοποιήσει για την έκδοση της Macan που θα κινείται από μπαταρίες.

Η ανάπτυξη μίας ηλεκτρικής Macan από την Porsche είναι γνωστή εδώ και καιρό όμως δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες. Αυτό που μάθαμε από τον επικεφαλής του τομέα SUV της εταιρείας, Τζούλιαν Μπάουμαν, σε δηλώσεις που έγιναν στο πλαίσιο της έκθεσης της Φρανκφούρτης, είναι ότι η ηλεκτρική Macan θα κυκλοφορήσει αρχικά στην έκδοση Turbo που θα είναι και η ισχυρότερη της γκάμας.

Η πλατφόρμα PPE βασίζεται στην J1, δηλαδή εκείνη που χρησιμοποίησε η Porsche για την Taycan και ο Μπάουμαν είπε ότι η χρήση της θα επιτρέψει στους Γερμανούς να δώσουν στη Macan μια ιδιαίτερη και ξεχωριστή εμφάνιση.

Η Porsche θέλει να κάνει τη Macan το πιο σπορ SUV Της αγοράς, τόσο στην ηλεκτρική έκδοση, όσο και σε εκείνες με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Όσον αφορά τους διάφορους τύπους κινητήρων, ο Μπάουμαν δήλωσε ότι η ηλεκτρική και η συμβατική εκδοχή θα πωλούνται παράλληλα για κάποια χρόνια.

Η Porsche Macan Turbo που θα είναι και η ισχυρότερη εκδοχή του μοντέλου, θα αποδίδει 700 ίππους και 1016 Nm ροπής.

Πηγή:motori.gr

Ηλεκτρική και η Porsche Macan gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: