Ηλεκτρική επίθεση από τη Mercedes-EQ  με έξι νέα μοντέλα MERCEDES-EQ

Μεγάλη επίθεση ετοιμάζει να κάνει  η Mercedes μέχρι το 2022. Ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει έξι νέα ηλεκτρικά μοντέλα. Άλλωστε βαδίζει προς τον  εξηλεκτρισμό  όλων των μοντέλων της γκάμας της  που αποτελεί κύριο χαρακτηριστικό του στρατηγικού στόχου .

Η Mercedes-Benz στοχεύει να ηγηθεί στα ηλεκτρικά σύνολα και το software των οχημάτων. Ο σταθερός εξηλεκτρισμός όλων των μοντέλων της γκάμας της αποτελεί κύριο χαρακτηριστικό του “Ambition 2039”. Το 2022 η παλέτα της Mercedes-EQ θα περιλαμβάνει συνολικά οκτώ αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα και το δίκτυο παραγωγής της μάρκας είναι έτοιμο να τα συμπεριλάβει στις γραμμές παραγωγής του στα υπάρχοντα εργοστάσια παγκοσμίως.

Το πρώτο εξάμηνο του 2021 στο εργοστάσιο Mercedes-Benz στο Sindelfingen (Γερμανία) θα γίνει το λανσάρισμα της ηλεκτρικής πολυτελούς λιμουζίνας EQS από το Factory 56.

Το 2021 ξεκινά  στο εργοστάσιο Mercedes-Benz στο Rastatt (Γερμανία) η  παραγωγή του πρώτου αμιγώς ηλεκτροκίνητου compact SUV EQA . Ήδη στο εργοστάσιο του Πεκίνου (Κίνα) έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες για την έναρξη της παραγωγής σε λίγους  μήνες.

Στο εργοστάσιο Mercedes-Benz στο Kecskemét (Ουγγαρία)  αποφασίστηκε να  παράγεται εκεί το δεύτερο αμιγώς ηλεκτροκίνητο compact SUV EQB. Η παραγωγή ξεκινά το 2021 – το ίδιο και στο εργοστάσιο του Πεκίνου (Κίνα)

Στο εργοστάσιο Mercedes-Benz στη Βρέμη (Γερμανία) θα  ξεκινήσει το 2021 η παραγωγή της ηλεκτρικής λιμουζίνας  EQE το 2021.

Στο εργοστάσιο Mercedes-Benz Tuscaloosa (ΗΠΑ) οι  SUV εκδόσεις της EQS και της EQE θα ξεκινήσουν το 2022

Στο Untertürkheim/Hedelfingen (Γερμανία) επίκειται η έναρξη της  παραγωγής μπαταριών  για την EQS και την EQE.  Η παραγωγή μπαταριών για τα compact SUV θα γίνει στα εργοστάσια του Kamenz (Γερμανία), του Jawor (Πολωνία) και του Πεκίνου (Κίνα). Το εργοστάσιο μπαταριών στην Tuscaloosa (ΗΠΑ) θα ξεκινήσει την παραγωγή μπαταριών για τις SUV εκδόσεις των EQS και EQE στις αρχές του 2022.

Όπως βλέπετε σε διαφορετικά εργοστάσια δουλεύουν παράλληλα διαφορετικά project. Η γκάμα των compact cars εμπλουτίζεται το επόμενο διάστημα με δύο αμιγώς ηλεκτρικά compact SUVs, την EQA και την EQB το 2021. Η EQA θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της στις 20 Ιανουαρίου του 2021 ως την πρώτη αμιγώς ηλεκτρική εναλλακτική της κατηγορίας των compact cars. Η έναρξη παραγωγής της EQA από το εργοστάσιο της Mercedes-Benz στο Rastatt έγινε ομαλά. Όπως με την EQC από το εργοστάσιο της Βρέμης και του Πεκίνου όπως και της EQV από τη Vitoria, τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα που θα «βγουν» από το εργοστάσιο του Rastatt κατασκευάζονται από την ίδια γραμμή παραγωγής όπως τα οχήματα της compact κατηγορίας με συμβατικά και υβριδικά συστήματα κίνησης που παράγονται εκεί, δηλ. την A Class, την A-Class sedan, τη B-Class και το compact SUV GLA.  Με αυτόν τον τρόπο, το εργοστάσιο του Rastatt κάνει ένα σημαντικό βήμα στο δρόμο προς τον CO₂ ουδέτερο στόλο οχημάτων και τον εξηλεκτρισμό της γκάμας  της Mercedes-Benz AG. Η παραγωγή της EQA θα ακολουθήσει λίγο αργότερα (εντός του 2021) και από την BBAC στο Πεκίνο για την κινεζική αγορά.

Το compact SUV EQB θα είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα παραγωγής από την Ουγγαρία και θα συμπληρώνει την παλέτα των compact plug-in hybrid μοντέλων που αποτελείται από τη CLA και τη CLA Shooting Brake. Η A-Class θα παράγεται επίσης στο Kecskemét με plug-in hybrid σύστημα κίνησης εκτός από την παραγωγή της στο γερμανικό εργοστάσιο της Mercedes-Benz στο Rastatt.

Το 2022 συνολικά οκτώ ηλεκτρικά οχήματα Mercedes-EQ θα παράγονται σε επτά διαφορετικές τοποθεσίες σε τρεις ηπείρους. Αυτό είναι το αποτέλεσμα των επενδύσεων που έχει ήδη πραγματοποιήσει η Mercedes-Benz παγκοσμίως, τόσο σε ευελιξία όσο και σε τεχνικό εξοπλισμό με λύσεις Industry 4.0 προσανατολισμένες στο μέλλον.

Το smart ολοκληρώνει το ηλεκτρικό χαρτοφυλάκιο των Mercedes-Benz Cars με τρία επιπλέον μοντέλα. Το smart EQ fortwo (συνδ κατ.: 18,6 – 17,1 kWh / 100 km, συνδ. εκπομπές CO₂: 0 g / km) 1 και το smart EQ fortwo Cabrio (συνδ. κατ.: 18,9 – 17,6 kWh / 100 km, συνδ. εκπομπές CO₂: 0 g / km)1  παράγονται στο Hambach της Γαλλίας ενώ το smart EQ forfour (συνδ. κατ.: 19,4 – 17,8 kWh / 100 km, συνδ. εκπομπές CO₂: 0 g / km)1 στο Novo Mesto της Σλοβενίας. Η επόμενη γενιά ηλεκτρικών οχημάτων της smart θα παράγεται από την κοινοπραξία smart Automobile Co., Ltd. στην Κίνα. Πρόκειται για την κοινοπραξία της Mercedes Benz AG και του Zhejiang Geely Group (Geely Holding).

Το σύστημα κίνησης plug-in hybrid είναι πολύ σημαντικό για τη μάρκα ως τεχνολογία αφού αποτελεί το ενδιάμεσο βήμα προς ένα αμιγώς ηλεκτρικό χαρτοφυλάκιο προϊόντων. Περισσότερες από 20 παραλλαγές plug-in hybrid μοντέλων περιλαμβάνονται ήδη στο χαρτοφυλάκιο της Mercedes-Benz, ενώ η γκάμα επεκτείνεται διαρκώς με στόχο περισσότερες από 25 παραλλαγές να είναι διαθέσιμες για το αγοραστικό κοινό έως το 2025. Η παραγωγή τους επομένως παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στο παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής. Τα plug-in hybrid οχήματα ήδη «βγαίνουν» από τις γραμμές συναρμολόγησης σχεδόν όλων των εργοστασίων της Mercedes-Benz Cars.

“Electric First” και “Ambition2039”: Κίνηση και παραγωγή με ουδέτερο ανθρακικό ισοζύγιο

Με τον στόχο “Electric First”, η Mercedes-Benz επιδιώκει ξεκάθαρα τον εξηλεκτρισμό όλων των εκδόσεων μοντέλων και τύπων οχημάτων. Καθοριστικό παράγοντας για τα επόμενα χρόνια παίζει η σταδιακή αύξηση του αμιγώς ηλεκτρικού ποσοστού της γκάμας των οχημάτων της. Τα λεγόμενα xEV, δηλ. τα plug-in hybrid και τα πλήρως ηλεκτρικά οχήματα, θα πρέπει να αντιπροσωπεύουν περισσότερες από τις μισές πωλήσεις της μάρκας έως το 2030 — και η τάση είναι διαρκώς αυξανόμενη.

Ηλεκτρική επίθεση από τη Mercedes-EQ  με έξι νέα μοντέλα MERCEDES-EQ gr.

now24.gr-auto

Tags: , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: