Ηλεία: Έδωσε τους κωδικούς e-banking της εταιρείας που δουλεύει σε δήθεν «πελάτη» και 3.100 ευρώ έκαναν… φτερά

Θύμα ενός απατεώνα που επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί της και προσποιήθηκε τον πελάτη, έπεσε μια Ελληνίδα υπάλληλος εταιρείας σε περιοχή της Ηλείας η οποία δεν υποψιάστηκε τους σκοπούς του, όταν ο υποτιθέμενος αγοραστής της ζήτησε να καταθέσει ηλεκτρονικά το αντίτιμο.

Ο δράστης την έπεισε να του δώσει τους κωδικούς e-banking της εταιρείας και, στη συνέχεια, τον προσωρινό κωδικό OTP που της εστάλη με μήνυμα για να επιβεβαιωθεί η συναλλαγή.

Έτσι, απέκτησε πρόσβαση στον τραπεζικό λογαριασμό της επιχείρησης, με αποτέλεσμα να μεταφέρει σε άλλον λογαριασμό το ποσό των 3.100 ευρώ. Μετά την καταγγελία που υπέβαλε η εταιρεία, οι αστυνομικοί του τμήματος Βουπρασίας σχημάτισαν δικογραφία για απάτη σε βάρος αγνώστου και αναζητούν τον δράστη.

Απάτη και με το Power Pass στην Ηλεία

Τον υπάλληλο και τον διευθυντή τράπεζας προσποιήθηκαν δυο άγνωστοι πουλήσει επικοινώνησαν τηλεφωνικά με μια αλλοδαπή που κατοικεί στον Πύργο και την έπεισαν ότι δικαιούται επίδομα ηλεκτρικού ρεύματος.

Η γυναίκα έλαβε στο κινητό της έναν υπερσύνδεσμο και καταχώρησε τους κωδικούς του τραπεζικού της λογαριασμού, με αποτέλεσμα οι δράστες να μεταφέρουν το ποσό των 1.200 ευρώ σε άλλον λογαριασμό.

Οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Πύργου ερευνούν την υπόθεση και σχημάτισαν δικογραφία για απάτη κατά συναυτουργία σε βάρος αγνώστων.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: