Ηλεία: Αναβολή και ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη στην υπόθεση βιασμού ανήλικης από τον αδερφό και τον θείο της

Οι εφιαλτικές στιγμές, η εξαφάνιση και η αποκάλυψη του κοριτσιού — Τη βίαζαν από τα 13 έως τα 16 της χρόνια —  Άρνούνται όλες τις κατηγορίες αδερφός και θείος

Ένα  νεαρό κορίτσι εξαφανίζεται από το χωριό που ζούσε στην Ηλεία και εντοπίζεται μετά από μέρες στην Πάτρα.  Εκεί αποκαλύπτει ότι ο αδερφός της και ο θείος της  τη βίαζαν.  Εκείνοι αρνούνται τα πάντα και η υπόθεση παίρνει το δρόμο της δικαιοσύνης, που καλείται να διαπιστώσει τι ακριβώς είχε συμβεί.

Η υπόθεση αναμένεται να επανεξεταστεί στις 21 Νοεμβρίου 2022.

Ειδικότερα, με τη σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα αποφασίστηκε ο ορισμός ειδικών πραγματογνωμόνων προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις και να εκτιμηθεί η κατάσταση της ψυχικής υγείας του νεαρού φερόμενου ως δράστη, που αντιμετωπίζει την κατηγορία του βιασμού της αδερφής του επί τρία συναπτά έτη σε χωριό του Δήμου Ήλιδας μαζί με τον θείο του. Για το λόγο αυτό, στη νέα δικάσιμο που ορίστηκε στην παραπάνω ημερομηνία, θα παρουσιαστούν και τα αποτελέσματα των πραγματογνωμόνων ενώπιον του δικαστηρίου προκειμένου να συνεχιστεί η δίκη του και να ληφθεί απόφαση για το αν θα τιμωρηθεί ή όχι.

Η υπόθεση είχε συνταράξει την κοινωνία της Ηλείας το 2019, για το δράμα που ζούσε το κορίτσι από τα 13 έως τα 16 του χρόνια, οπότε και κατήγγειλε όλα όσα βίωνε. Για περίπου 3 χρόνια η άτυχη κοπέλα, όπως είπε, ζούσε εφιαλτικές στιγμές από τον ίδιο της τον αδελφό και τον αδελφό του πατέρα της.

Η ίδια φοβούμενη τότε, δεν έβρισκε τη δύναμη να προβεί σε κάποια καταγγελία, ωστόσο λίγο πριν αποκαλυφθούν όλα στα μέσα του 2019, έφυγε από το χωριό που ζούσε τον εφιάλτη. Ο πατέρας της απευθύνθηκε στην Αστυνομία, ζητώντας να παρέμβει για να επιστρέψει στο σπίτι η κόρη του. Με την βοήθεια του φίλου της, πήγε στην Πάτρα, όπου διέμενε η μητέρα της, αφού οι γονείς της είναι χωρισμένοι, και αποκάλυψε όσα ζούσε στο χωριό.

Σύμφωνα με το patrisnews.com, ο πατέρας της κατήγγειλε τη φυγή της κόρης του με τον φίλο της στο Τμήμα Ασφαλείας Ήλιδας και οι αστυνομικές αρχές άρχισαν να την αναζητούν. Οι αστυνομικοί εντόπισαν την κοπέλα και από την πρώτη επαφή που είχαν μαζί της κατάλαβαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Λίγο αργότερα τους αποκάλυψε τα πάντα.

Πηγή: patrisnews

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: