Ηγέτης στην κατηγορία των compact SUV στην Ευρώπη το 4ης γενιά Hyundai TUCSON

Το Hyundai TUCSON που τιμήθηκε με τον τίτλο «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2022» και στην Ελλάδα, σήμερα είναι το μοντέλο με τις υψηλότερες πωλήσεις στην κατηγορία των compact SUV στην Ευρώπη

Σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε η JATO Dynamics από 27 ευρωπαϊκές χώρες, το 4ης  γενιάς Hyundai TUCSON ,το 1ο τρίμηνο του 2022 σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων. Διατέθηκαν  15.806 οχήματα και είναι το compact SUV με τις περισσότερες πωλήσεις.

Το 2021, διατέθηκαν 152.257 TUCSON και έτσι έγινε το best seller της Hyundai Motor. Από το πρώτο του λανσάρισμα που έγινε το 2004, έχουν διατεθεί στην ευρωπαϊκή αγορά συνολικά 1,4 εκατομμύρια οχήματα TUCSON. Στις παγκόσμιες πωλήσεις, ο αριθμός αυτός ανεβαίνει στα 7.000.000 οχήματα και καθιστά το TUCSON, παγκόσμιο best-seller SUV της εταιρείας.

Ο κ. Andreas-Christoph Hofmann, Vice President Marketing & Product της Hyundai Motor Europe δήλωσε:

«Πετυχαίνοντας ρεκόρ πωλήσεων το 2021, το TUCSON έχει προχωρήσει τώρα ένα βήμα παραπέρα φτάνοντας στην κορυφή της κατηγορίας των compact SUV όσον αφορά στις νέες ταξινομήσεις στην Ευρώπη τους πρώτους τρεις μήνες του 2022. Με την τολμηρή σχεδίαση, την καινοτόμο τεχνολογία και τα προηγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας του TUCSON, είμαστε βέβαιοι ότι το best seller μας θα συνεχίσει να είναι σταθερά αγαπημένο όχημα των πελατών στην Ευρώπη».

To TUCSON είναι ένα από τα έξι μοντέλα της Hyundai που παράγονται στα ευρωπαϊκά εργοστάσια της εταιρείας. Το 2021, τα οχήματα που παράχθηκαν στην Ευρώπη αποτέλεσαν το 72% των συνολικών πωλήσεων της Hyundai στην Ευρώπη.

Το Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC) στο Nošovice της Τσεχίας είναι ένα από τα πιο σύγχρονα εργοστάσια παραγωγής στην Ευρώπη, αποτελεί το πρώτο εργοστάσιο της εταιρείας που τροφοδοτείται 100% από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και διαθέτει παραγωγική δυνατότητα 350.000 οχημάτων ετησίως. Εκτός από το TUCSON, η HMMC παράγει επίσης τα i30, i30 N και KONA Electric για την ευρωπαϊκή αγορά. Επιπλέον, η HMMC κατασκευάζει σχεδόν κάθε διαθέσιμο τύπο κινητήρων. Με αυτόν τον τρόπο, η Hyundai αυξάνει τη δέσμευσή της και υπογραμμίζει τη σημασία της Ευρώπης στη συνολική επιχειρηματική της στρατηγική.

Το TUCSON προσφέρει την ευρύτερη γκάμα εξηλεκτρισμένων κινητήρων στην κατηγορία του με :

  • 48V Hybrid Turbo βενζίνης 1,6lt 150ps και 180ps, σε εξηλεκτρισμένα κιβώτια iMT και αυτόματο 7-DCT με πλήκτρα
  • 48V Hybrid Diesel 1,6lt 136ps ομοίως με iMT και αυτόματο 7-DCT με πλήκτρα
  • Full Hybrid Turbo 1,6lt 230ps αυτόματο
  • Plug-in Hybrid Turbo 1,6lt 265ps αυτόματο

Το 2021 το TUCSON συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους από τους Έλληνες δημοσιογράφους του ειδικού τύπου και ανακηρύχθηκε «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2022» για την Ελλάδα.

Εκτός από την ελληνική διάκριση το  TUCSON συγκέντρωσε 18 διακρίσεις σε όλη την Ευρώπη. Επιλέχθηκε ακόμη ως καλύτερο SUV από το περιοδικό Carbuyer και DieselCar & EcoCar στο Ηνωμένο Βασίλειο έχοντας εισάγει τόσο στη Hyundai όσο και στην κατηγορία του σχεδιαστικές και τεχνολογικές καινοτομίες, συνδεσιμότητας, άνεσης και ασφάλειας.

Τα περισσότερα βραβεία επαίνεσαν το μοντέλο ως ένα ισχυρό compact SUV και ένα αυτοκίνητο που εκτός των άλλων , ανταποκρίνεται στις καθημερινές οικογενειακές ανάγκες.

 

 

 

 

 

 

 

Ηγέτης στην κατηγορία των compact SUV στην Ευρώπη το 4ης γενιά Hyundai TUCSON gr.

now24.gr-auto

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: