Ηγέτες ΕΕ: Ανησυχία για Τραμπ αλλά πρέπει να κρατήσουμε ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας

Σε συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος της συνεδρίας των ηγετών της ΕΕ, ο πρωθυπουργός της Μάλτας Τζ. Μουσκάτ δήλωσε πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες εξέφρασαν στη Σύνοδο Κορυφής στη Βαλέτα την ανησυχία τους για τη διακυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, αλλά τόνισαν ότι πρέπει η ΕΕ να κρατήσει ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με τις ΗΠΑ.

«Υπήρξε ανησυχία στα 28 κράτη — μέλη της ΕΕ για κάποιες από της αποφάσεις της νέας αμερικανικής διακυβέρνησης και για κάποιες συμπεριφορές που έχουν υιοθετηθεί από την εν λόγω διακυβέρνηση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν υπήρχε αντι-αμερικανικό αίσθημα. Υπήρχε η αίσθηση ότι πρέπει να συνομιλούμε με τις ΗΠΑ -όπως μέχρι τώρα-, αλλά ότι πρέπει να δείξουμε ότι δεν μπορούμε να παραμείνουμε σιωπηλοί σε θέματα που αφορούν αρχές. Οφείλουμε και θα αντιδρούμε όταν πιστεύουμε ότι αυτές οι αρχές καταπατώνται», υπογράμμισε ακόμα.

Όσον αφορά στις αποφάσεις που πάρθηκαν για την ανακοπή της μεταναστευτικής ροής από τη Λιβύη στην Ιταλία, ο κ. Μουσκάτ υπογράμμισε πως σ’ ένα τόσο «αμφιλεγόμενο» ζήτημα όπως είναι το μεταναστευτικό είναι ιδιαιτέρως σημαντικό πως οι «28» ηγέτες κατάφεραν να συμφωνήσουν.

politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: