Ιερόσυλοι λεηλάτησαν άλλη μια εκκλησία στην Κεφαλονιά

Απτόητοι συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο οι ιερόσυλοι που λεηλατούν συστηματικά τις εκκλησίες στην Κεφαλονιά. Το μπαράζ των βανδαλισμών συνεχίστηκε την Παρασκευή στα Ραζάτα, τρία χιλιόμετρα ανατολικά του Αργοστολίου, όπου βρίσκονται τα ερείπια από τα Κυκλώπεια τείχη της αρχαίας Κράνης που χρονολογούνται από τον 7ο – 6ο αιώνα π.Χ..

Στόχος των αγνώστων ιερόσυλων, αυτή τη φορά, ήταν η εκκλησούλα του Προφήτη Ηλία, όπου έσπασαν τα τζάμια, πέταξαν στο δάπεδο τις εικόνες της Παναγίας και των αγίων και τα αφιερώματα των πιστών, ενώ παραβίασαν και το παγκάρι που είναι άγνωστο αν περιείχε χρήματα και πόσα. Ο συγκεκριμένος ναός ήταν ο έκτος που βρέθηκε στο στόχαστρο των ιερόσυλων τον τελευταίο ενάμισι μήνα.

Η προηγούμενη εισβολή είχε γίνει στην εκκλησία της Ευαγγελίστριας στην περιοχή Πεσσάδα, όπου οι δράστες έσπασαν την πόρτα και αναστάτωσαν το εσωτερικό, αλλά δεν βρήκαν χρήματα ή αντικείμενα μεγάλης αξίας. Οι ιερόσυλοι άρπαξαν την ζώνη της Παναγίας και τα αργυρά αφιερώματα, αλλά τα πέταξαν σε ένα παρακείμενο λιοστάσι όπου εντοπίστηκαν. Εκεί βρέθηκαν πεταμένα και όσα αφιερώματα είχαν αρπάξει τις προηγούμενες ημέρες από την εκκλησία της Παναγίας Στεφάνας στα Δεμουτσαντάτα.

Στις 24 Οκτωβρίου, οι βάνδαλοι είχαν προκαλέσει ζημιές στο γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Σπυρίδωνα που είναι χτισμένο εξ ολοκλήρου μέσα σε μια σπηλιά στην περιοχή Κουρουκλάτα, το “μπαλκόνι της Κεφαλονιάς”. Οι ιερόσυλοι είχαν σπάσει τις εικόνες και είχαν σκορπίσει στο δάπεδο τα αφιερώματα. Στις 28 Σεπτεμβρίου, άγνωστοι είχαν παραβιάσει με λοστό την εκκλησία της Παναγίας της Λάμιας στα Δειλινάτα, είχαν προκαλέσει ζημιές στο ιερό και είχαν σπάσει το τζάμι της εικόνας της Παναγίας. Στην συνέχεια, διέρρηξαν και το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία έξω από τα Δειλινάτα.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: