Ιερώνυμος: «Οι δυσκολίες θα περάσουν»

Ιερώνυμος: «Οι δυσκολίες θα περάσουν»

Ο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος συναντήθηκε χθες με το δήμαρχο της Βοστόνης, Τόμας Μενίνο, μέσα στα πλαίσια… της επίσημης επίσκεψής του στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο κ. Μενίνο αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια στην ελληνοαμερικανική κοινότητα της περιοχής, για το “σημαντικό ρόλο” της ελληνορθόδοξης Εκκλησίας , για τη φιλία του με τον Μητροπολίτη Μεθόδιο, αλλά και για το “λίκνο του πολιτισμού και της δημοκρατίας”, την .

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος συνοδευόταν από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, το Μεθόδιο και τους συνεργάτες του, ενημέρωσε το Δήμαρχο Βοστόνης για τη σημερινή κατάσταση στην χώρα μας και αναφέρθηκε στο που επιτελεί η Αρχιεπισκοπή με σκοπό να στηριχθούν ευπαθείς ομάδες του Ελληνικού λαού, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι “οι δυσκολίες θα ξεπεραστούν”. Στο τέλος της συνάντησης αντηλλάγησαν δώρα.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, Σταύρος Παπαγερμανός, ανέφερε ότι ήταν “συγκινητική” η χθεσινή επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στο σημείο όπου έγινε η έκρηξη, κατά τη διάρκεια του τερματισμού του Μαραθωνίου της πόλης. Η παρουσία των Ορθοδόξων Ιεραρχών και κληρικών, όπως ανέφερε, προσέλκυσε το ενδιαφέρον δεκάδων ατόμων και αμερικανικών ΜΜΕ.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τοποθέτησε στεφάνι δίπλα στους αυτοσχέδιους ξύλινους σταυρούς με τα ονόματα των θυμάτων. Στη συνέχεια, μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, τον Μητροπολίτη Μεθόδιο και τους άλλους ιεράρχες τέλεσαν τρισάγιο και έψαλαν στα και τα αγγλικά “Αιωνία τους η Μνήμη”.

Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, απευθυνόμενος στους παριστάμενους, εξήγησε ότι πρόκειται για τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος και την εκλεκτή συνοδεία του, οι οποίοι, όπως επισήμανε «έρχονται από την Ελλάδα, απ’ όπου ξεκίνησε ο Μαραθώνιος». Πρόσθεσε δε, ότι «ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αισθάνθηκε την ανάγκη και θεώρησε υποχρέωσή του να έρθει εδώ για να προσευχηθεί και να τοποθετήσει ένα στεφάνι μνήμης και τιμής για τους νεκρούς αυτής της τραγωδίας, που συγκλόνισε όλο τον κόσμο».

Όσον αφορά την επίσκεψη του κ. Ιερώνυμου στο Μουσείο Καλών Τεχνών της Βοστόνης, ο κ. Παπαγερμανός ανέφερε ότι μια από τις ιδιαίτερες στιγμές, κατά τη ξενάγησή του σε διάφορες αίθουσες του Μουσείου από τους ειδικούς εφόρους και συντηρητές των διαφόρων εκθεμάτων, ήταν η παρουσίαση ενός τέμπλου με αγνώστου Κρητικού-Βενετού αγιογράφου των αρχών του 15ου αιώνα, που δεν εκτίθεται ακόμη δημόσια, αλλά βρίσκεται στο στάδιο της έρευνας και της συντήρησης.

briefingnews.gr
Ιερώνυμος: «Οι δυσκολίες θα περάσουν» Ιερώνυμος: «Οι δυσκολίες θα περάσουν»

Ιερώνυμος: «Οι δυσκολίες θα περάσουν»

Tags: , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: