Ιερώνυμος: Η κρίση θα περάσει όμως η παρακμή θα μείνει και θα μας ταλαιπωρεί

«Αυτό ζητάμε όλοι. Αυτό θέλουμε. Η κρίση θα περάσει, όμως, η παρακμή θα μείνει και θα μας ταλαιπωρεί. Εύχομαι η Παναγία να μας βοηθήσει, εφόσον το θέλουμε, για αυτήν την ανόρθωση που όλοι επιθυμούμε», τόνισε από τον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Χρυσοσπηλιωτίσσης, όπου τέλεσε την ακολουθία της Β΄ Στάσης των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Αφού ευχαρίστησε τον π. Αθανάσιο Ατάρτ, προϊστάμενο του ναού, για τη μέριμνά του στην αποκατάσταση και τη συντήρηση του ιστορικού ναού, αλλά και όλους όσοι συνεργάστηκαν και στήριξαν αυτήν την προσπάθεια, ανέφερε πως σήμερα έχουν ξεπεραστεί οι δυσκολίες που υπήρχαν κάποτε και αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία της Εκκλησίας με τις αρχαιολογικές υπηρεσίες. «Αυτό το κλίμα πρέπει να συνεχιστεί και να αποτελέσει παράδειγμα, ώστε όπου υπάρχει η δυνατότητα να συνεργαζόμαστε, να βοηθάει ο ένας τον άλλο, για το καλό αυτού του τόπου», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος.

Επίσης, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους αρχαιολόγους που φροντίζουν για την αποκατάσταση των μνημείων και τόνισε πως «το Υπουργείο Πολιτισμού δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς την Εκκλησία, όπως και η Εκκλησία χωρίς το υπουργείο. Έχει, όμως, και η Εκκλησία δίκιο όταν ενδιαφέρεται για τις αρχαιότητες, διότι είναι δικές της. Όπως και με τα Θρησκευτικά.

Είναι θέμα γονέων, είναι θέμα της Πολιτείας, αλλά είναι και θέμα Εκκλησίας. Γιατί η Εκκλησία είναι ο φύλακας και ο φρουρός αυτού του τόπου. Οι άνθρωποι έρχονται και παρέρχονται. Οι ιδέες αλλάζουν, αλλά η πατρίδα μας, οι παραδόσεις μας , η ιστορία μας, πρέπει να είναι κοντά μας».

Τέλος, ευχαρίστησε τους ιεροψάλτες, αλλά και ιδιαιτέρως τον υπουργό Ναυτιλίας που απήγγειλε εμμελώς τον ύμνο του αποδείπνου, απένειμε τιμητικές πλακέτες σε όσους συνέβαλαν στην συντήρηση του ναού και σε όλους τους πιστούς μία εικόνα ως ενθύμιο της αποκατάστασης του μνημείου.

ellada

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: