Ιερώνυμος: Δεν έχει κανείς δικαίωμα να κόψει τις ρίζες μας

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, κατά την διάρκεια εκδήλωσης για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου που διοργάνωσε το 100ό Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, δήλωσε πως «έχουμε υποχρέωση να δημιουργήσουμε αυλάκια, ώστε τον ενθουσιασμό των παιδιών να τον κατευθύνουμε εκεί όπου υπάρχει πνευματικός πλούτος» και αναφέρθηκε στις δυσκολίες της εποχής και την ανάγκη των παιδιών να στηριχτούν κάπου.

«Ένα δέντρο που του κόβουμε τις ρίζες ή το κλαδεύει όπως θέλει ο καθένας δεν φέρνει καρπούς, ξεραίνεται και έτσι δεν έχουμε συνέχεια. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να μας απασχολεί όλους. Καλούμαστε να ανησυχούμε για το τι θα παραδώσουμε στα παιδιά μας. Η πίστη, βέβαια, θεριεύει τον άνθρωπο, τον δυναμώνει», υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος κάλεσε τους γονείς, τις γιαγιάδες και τους παππούδες να στηρίζουν τα παιδιά, να τους μαθαίνουν να πηγαίνουν στην Εκκλησία και να κάνουν τον σταυρό τους, χαρακτηρίζοντάς τους ιεραπόστολους αυτού του έθνους.

«Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα, ούτε ο Αρχιεπίσκοπος, ούτε οι κυβερνήσεις, ούτε κανένας άλλος, ντόπιος ή ξένος, να κόψει τις ρίζες μας», τόνισε ακόμα.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: