Ιερέας κάλεσε εν μέσω κορονοϊού ασθενείς νοσοκομείου να κοινωνήσουν

Σε μια περίοδο όπου η διασπορά του κορονοϊού είναι δραματική, στην Αττική επιβλήθηκαν νέα μέτρα και η Θεσσαλονίκη τέθηκε σε lockdown, ο ιερέας του Αγιού Γεωργίου στα Χανιά, θυροκόλλησε ανακοίνωση στις εξωτερικές πόρτες των κλινικών του νοσοκομείου με την οποία γνωστοποιεί, μεταξύ άλλων, ότι «όσοι εκ των ασθενών θέλουν να κοινωνήσουν, να το δηλώσουν στην Προϊσταμένη του Τμήματος».

Η Θεία Λειτουργία και η Θεία Κοινωνία θα γίνονταν σήμερα με αφορμή τον εορτασμό της «ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου» σύμφωνα με το hanianews.gr.

Όπως μεταδίδει το τοπικό μέσο, η αντιπρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ν. Χανίων Κατερίνα Μανιμανάκη και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο νοσοκομείο Χανίων, Βαρδής Γεωργιακάκης δήλωσαν ότι δεν ήξεραν κάτι για το περιστατικό.

Πλήρης στήριξη από τον Μητροπολίτη Δαμασκηνό

Ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός σε ανακοίνωσή του υποστηρίζει τον ιερέα του και τονίζει «ας περιοριστεί ο καθένας στα όρια του» σύμφωνα με το creta24.gr.

«Τον καλύπτω πλήρως για την ενέργειά του. Η Θεία Κοινωνία -το έχω ξαναπεί- αποτελεί κόκκινη γραμμή για εμάς. Ακόμη και ασθενής με κορωνοϊό να μου το ζητούσε θα πήγαινα προσωπικά να τον κοινωνήσω. Παρακαλώ πάρα πολύ, ο καθένας τα όριά του. Η Εκκλησία συντάσσεται με τα μέτρα της πολιτείας, αλλά διαφωνεί με το θέμα της Θείας Κοινωνίας» είπε.

Και πρόσθεσε:

«Όσοι πιστεύουν, έχουν κάθε δικαίωμα να το επιζητούν και είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο. Όποιοι διαφωνούν ας πάρουν και τη θέση του υπεύθυνου της τοπικής Εκκλησίας. Ερωτώ: πόσοι άνθρωποι θα ήθελαν τη Θεία Κοινωνία αυτές τις τελευταίες στιγμές της ζωής τους; Αν κολλάει με τη Θεία Κοινωνία, οι πρώτοι που θα έπρεπε να είμαστε στον τάφο θα ήταν οι ιερείς. Επαναλαμβάνω, ας περιοριστεί ο καθένας στα όριά του».

Ιερέας στη Θεσσαλονίκη: Ούτε ο ίδιος δεν φοράω μάσκα

Ο πατέρας Ιωάννης που λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη είπε στο Star ότι μέσα στην εκκλησία ούτε ο ίδιος φοράει μάσκα και τόνισε ότι θα πήγαινε να κοινωνήσει έναν άρρωστο

«Κατά της μάσκας για τα παιδιά, ναι, είμαι κάθετος. Στην εκκλησία έξω βάζουν μάσκα, μέσα δεν επιτρέπω να μπαίνει με μάσκα γιατί ειναι εμπαιγμός, εμπαίζει το Άγιο Πνεύμα. Ούτε ο ίδιος δεν φοράω μάσκα μέσα, ούτως ή άλλως. Αυτό που σας λέω είναι προσωπική μου άποψη ότι δεν κολλάς μέσα στην εκκλησία ούτε από το Άγιο Ποτήριο. Έχω κοινωνήσει πάρα πολλούς αρρώστους και προκαλώ κιόλας να πάω να κοινωνήσω κάποιον άρρωστο και μετά να κάνω κατάλυση και ο ίδιος. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι μπορείς να κολλήσεις κάτι στην εκκλησία. Είναι αδιανόητο αυτό το πράγμα» είπε.

ellada

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: