Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας: Αγιασμός και κατάθεση θεμελίου λίθου στο νέο Βρεφονηπιακό Σταθμό

Στην υλοποίηση μίας ακόμη νέας σύγχρονης εκπαιδευτικής δομής, που θα καλύψει τις αυξημένες ανάγκες της τοπικής κοινωνίας του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας — Ν. Χαλκηδόνας και θα προσφέρει πολύτιμη στήριξη στις υψηλές και συνάμα απαιτητικές ανάγκες των οικογενειών της ευρύτερης περιοχής προβαίνει η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος.



Τη Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022 τελέσθηκε υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γαβριήλ η ακολουθία του Αγιασμού και στη συνέχεια τέθηκε ο θεμέλιος λίθος για την έναρξη των εργασιών του νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως, που ανεγείρεται σε ένα οικόπεδο επιφάνειας 2.104τ.μ. επί των οδών οδ. Ν. Πλαστήρα — Καμπούρογλου — Γράμμου στη Ν. Φιλαδέλφεια, το οποίο προσέφερε στην Ιερά Μητρόπολη ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας — Ν. Χαλκηδόνας αποκλειστικά για τις ανάγκες δημιουργίας του.



Η τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκης Κεραμέως, του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Kωνσταντίνου Χατζηδάκη, της Βουλευτού κ. Ελένης Αυλωνίτου, του Αντιπεριφερειάρχου Αττικής κ. Γεωργίου Δημόπουλου, ως εκπροσώπου του Περιφερειάρχου Αττικής κ. Γεωργίου Πατούλη, του Δημάρχου Ν. Φιλαδέλφειας — Ν. Χαλκηδόνας κ. Ιωάννη Βούρου, του επικεφαλής της δημοτικής παρατάξεως «η πόλη της καρδιάς μας» κ. Χάρη Τομπούλογλου, του επικεφαλής της δημοτικής παρατάξεως του δήμου Ηρακλείου Αττικής «Ηράκλειο Μαζί» κ. Γεωργίου Παπαδημητρίου, μελών του Δημοτικού και των Κοινοτικών Συμβουλίων του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας — Ν. Χαλκηδόνας, κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, εκπροσώπων τοπικών πολιτιστικών συλλόγων και φορέων της πόλεως.



Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος, αφού εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την τιμητική παρουσία όλων στην τελετή, αναφέρθηκε στη σημασία και στο στόχο της ίδρυσης του νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού, που θεμελιώνεται στο πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας μεταξύ της Ιεράς Μητροπόλεως και του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας — Ν. Χαλκηδόνας και ο οποίος έρχεται να προστεθεί στις ήδη τρείς υπάρχουσες μονάδες προσχολικής εκπαίδευσης που διαθέτει η Ιερά Μητρόπολη Ν. Ιωνίας.



Ο νέος Βρεφονηπιακός σταθμός της Ιεράς Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας θα φιλοξενεί 100 βρέφη και νήπια σε δύο διακριτές και ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες δραστηριοτήτων, οι οποίες τόσο με την εντυπωσιακή ποικιλία των χρωμάτων, όσο και με τις λεπτομέρειες κατασκευής τους θα ανταποκρίνονται πλήρως στις εκπαιδευτικές ανάγκες των παιδιών.

Το νέο αυτό σύγχρονο κτήριο δύναται να αποτελέσει ένα πρότυπο κέντρο προσχολικής αγωγής· ένα σύγχρονο σχολείο, πλήρως εξοπλισμένο και ειδικά προσαρμοσμένο στις σύγχρονες κτηριακές και παιδαγωγικές προδιαγραφές των μονάδων προσχολικής εκπαίδευσης.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: