Ιδιωτικά: Προειδοποιούν με προσφυγή αν μπει ΦΠΑ

Συμπαράσταση εξέφρασαν όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης στους γονείς με παιδιά σε ιδιωτικά σχολεία, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η συντονιστική τους επιτροπή, προαναγγέλλοντας πως θα συνεχίσουν την προσπάθεια ώστε να μην επιβληθεί ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.
Προειδοποιούν δε με προσφυγές, αν τελικά «περάσει» ο νόμος.

Το Συντονιστικό αναφέρει σε ανακοίνωσή του πως «μετά την εντυπωσιακή συγκέντρωση γονέων στο θέατρο της Λεοντείου και την εξίσου εντυπωσιακή κάλυψη της από τα ΜΜΕ, η Συντονιστική Επιτροπή κινήθηκε τις προηγούμενες ημέρες σε τρεις παράλληλες κατευθύνσεις» δηλαδή προβολή των επιχειρημάτων τους, επαφές με δημοσιογράφους (αφιερώματα έγιναν σε Real News και Πρώτο Θέμα) και συναντήσεις με κόμματα.

Όπως αναφέρουν «ΠΟΤΑΜΙ, ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΝΔ και ΚΚΕ δήλωσαν ότι διαφωνούν με την επιβολή ΦΠΑ και τοποθετήθηκαν θετικά στο αίτημα μας για κατάργηση του μέτρου, αλλά και στην τοποθέτηση μας να καταθέσουν σχετική τροπολογία».

Σημειώνεται πως η τρόικα έχει θέσει το δίλημμα 23% ή μηδενικός ο φόρος στην ιδιωτική εκπαίδευση, ενώ η κυβέρνηση βρίσκεται σε αναζήτηση ισοδύναμων με τα τελευταία σενάρια να κάνουν λόγο για αύξηση του φόρου σε κρέας και τυχερά παιχνίδια. Ο υπουργός Παιδείας δήλωσε πως σε λίγες ημέρες θα γίνουν ανακοινώσεις.

typosthes.gr-Politiki

Tags: , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: