Ιδιώτες με SKODA Fabia R5 νικητές στη WRC2 του Ράλι Φινλανδίας!

Μάλλον κανένας δεν περίμενε ότι στο ράλι Φινλανδίας δύο ιδιώτες Φινλανδοί, οι Έρικ Πιετάρινεν και Γιουχάνα Ράιτανεν (Eerik Pietarinen)/Juhana Raitanen), θα κέρδιζαν στο τιμόνι μιας SKODA Fabia R5 τον αγώνα που μετράει στο WRC2 . Στον ίδιο αγώνα με ίδιο αυτοκίνητο εκπληκτική εμφάνιση έκανε ο 17χρονος  Κάλε Ροβάνπερα με συνοδηγό του Γιόννε Χάλτουνεν, που από μια ατυχία έχασαν τη νίκη έχοντας σημειώσει πολλούς πρώτους χρόνους στις ειδικές. Με αυτόν τον αγώνα η SKODA πέτυχε την 7η νίκη της σε συνολικά 8 αγώνες του πρωταθλήματος WRC2.

Το δυναμικό δίδυμο Eerik Pietarinen)/Juhana Raitanen με το απόλυτο αυτοκίνητο της WRC2 δεν έκαναν λάθη. Κινήθηκαν γρήγορα και αποτελεσματικά. Ανέβηκαν στην πρώτη θέση της ράμπας αποθεώθηκαν από τους συμπατριώτες τους.

Εξαιρετική ήταν και η εμφάνιση του επίσημου εργοστασιακού οδηγού της SKODA Motorsport, του 17χρονου Φινλανδού Κάλε Ροβάνπερα (Kalle Rovanperä) και του συνοδηγού του Γιόννε Χάλτουνεν (Jonne Halttunen).

Οι δύο νεαροί Φινλανδοί έδειχναν το μεγάλο φαβορί για την πρώτη θέση, έχοντας κυριαρχήσει στις περισσότερες ειδικές του αγώνα, μέχρι τη στιγμή που η εμπρός αριστερή ανάρτηση της Fabia R5 έσπασε μετά από πρόσκρουση σε βράχο. Αυτή η ατυχία τους στέρησε τη νίκη και περιορίσθηκαν στην 4η θέση της γενικής κατάστασης. Στο τελευταίο σκέλος έκαναν επίθεση και θα μπορούσαν να είχαν ανέβει έστω στη 4η θέση αλλά για 1,9 δευτερόλεπτα έχασαν την ευκαιρία.

Επόμενος αγώνας το Ράλι Γερμανίας, που θα διεξαχθεί από τις 16 έως και τις 19 Αυγούστου.

Βαθμολογία WRC 2 (μετά από 8 από τους 13 αγώνες)

  1. Tidemand (SWE), SKODA, 93 points
  2. Kopecký (CZE) SKODA, 75 points
  3. Greensmith (GBR), Ford, 55 points
  4. Veiby (NOR), SKODA, 45 points

 

Ιδιώτες με SKODA Fabia R5 νικητές στη WRC2 του Ράλι Φινλανδίας!

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: