Ιαπωνία: Συνελήφθη άνδρας που πυροβόλησε φυσιοθεραπευτή και κράτησε όμηρο γιατρό για περίπου 11 ώρες

O 66χρονος δράστης άνοιξε πυρ με όπλο που περιγράφεται ως κυνηγετικό εναντίον ενός από τα μέλη της ιατρικής ομάδας, χρησιμοποίησε δακρυγόνο εναντίον του δεύτερου και πήρε όμηρο το τρίτο —   Η ιατρική ομάδα επισκεπτόταν τον άνδρα για να του προσφέρει ψυχολογική υποστήριξη και συλλυπητήρια μετά τον θάνατο συγγενούς του

Η ιαπωνική αστυνομία συνέλαβε σήμερα το πρωί ένοπλο έπειτα από πολιορκία 11 ωρών, αφού τραυμάτισε ένα από τα τρία μέλη ιατρικής ομάδας που τον επσκεπτόταν κατ’ οίκον και πήρε όμηρο ένα δεύτερο στη Σαϊτάμα, όχι μακριά από το Τόκιο.

Σύμφωνα με ιαπωνικά ΜΜΕ, ο δράστης, μεταξύ 50 και 70 ετών, άνοιξε πυρ με όπλο που περιγράφεται ως κυνηγετικό εναντίον ενός από τα μέλη της ιατρικής ομάδας –φυσιοθεραπευτή, 41 ετών–, χρησιμοποίησε δακρυγόνο εναντίον του δεύτερου και πήρε όμηρο το τρίτο.

Η αστυνομία βρήκε τον τραυματία, που είχε τις αισθήσεις του, έξω από το σπίτι, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Jiji. Διακομίστηκε σε νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε επέμβαση στην κοιλιακή χώρα. Δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα πληροφορίες για την κατάστασή του.


Ο όμηρος ήταν γιατρός, 44 ετών, σύμφωνα με την αστυνομία. Το μέλος της ομάδας που δέχθηκε επίθεση με δακρυγόνο επίσης διακομίστηκε σε νοσοκομείο.

Εντέλει η αστυνομία έκανε έφοδο στο σπίτι του οπλοφόρου και τον συνέλαβε.

Η ιατρική ομάδα επισκεπτόταν τον άνδρα για να του προσφέρει ψυχολογική υποστήριξη και συλλυπητήρια μετά τον θάνατο συγγενούς του, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ιαπωνικών μέσων ενημέρωσης.

Περίπου 110 κάτοικοι της περιοχής όπου βρίσκεται το σπίτι στο οποίο εκτυλίχθηκε η ομηρία απομακρύνθηκαν από τις αρχές. Σχολεία στην περιοχή αποφασίστηκε να μη λειτουργήσουν σήμερα.

Τα βίαια εγκλήματα είναι γενικά σπάνια στην Ιαπωνία, όπου η οπλοκατοχή είναι αυστηρά ελεγχόμενη.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: