Ιαπωνία: Να εμπνευστούμε από τη Ναζιστική Γερμανία για το νέο Σύνταγμα

Ιαπωνία: Να εμπνευστούμε από τη Ναζιστική Γερμανία για το νέο Σύνταγμα

Η , τη στιγμή που θα κληθεί να μεταβάλλει το Σύνταγμά της, θα μπορούσε κάλλιστα να «αντλήσει έμπνευση» από τη Ναζιστική
υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της χώρας Τάρο Άσο, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση του Κέντρου Σιμόν Βίζενταλ.
«Το της Γερμανίας της Βαϊμάρης αντικαταστάθηκε διακριτικά από το της Ναζιστικής Γερμανίας: γιατί να μην εμπνευσθούμε κι εμείς από την τακτική τους;», υποστήριξε ο Άσο κατά τη διάρκεια στρογγυλής τράπεζας που διοργάνωσε τη Δευτέρα ένα συντηρητικό κέντρο μελετών.

Αντιδρώντας άμεσα, το Κέντρο Σιμόν Βίζενταλ επεσήμανε πως «τα μόνα διδάγματα που κανείς πολιτικός μπορεί να αντλήσει στον τομέα της διακυβέρνησης από το Τρίτο Ράιχ αφορούν μόνον για τα πράγματα που δεν πρέπει να κάνει».

Σήμερα ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γιοσιχίντε Σούγκα αρνήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις, υπογραμμίζοντας πως «εναπόκειται στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Άσο να απαντήσει».

Ενισχυμένο από τον νέο εκλογικό του θρίαμβο, το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα του πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε, έκανε γνωστό πως σχεδιάζει να προβεί σε μεταρρύθμιση του φιλειρηνικού Συντάγματος της Ιαπωνίας, το οποίο είχε συνταχθεί υπό την επίβλεψη των την επαύριο της ήττας της χώρας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η ανακοίνωση των προθέσεων αυτών της κυβέρνησης συμπίπτει με την αναζωπύρωση των διπλωματικών εντάσεων με την και τη Νότιο Κορέα. Οι δύο γείτονες ανησυχούν για τη νέα πορεία που λαμβάνει η πολιτική της Ιαπωνίας, η οποία κατ’ αυτούς ουδέποτε έχει αποποιηθεί τις μιλιταριστικές της βλέψεις.

Ο Τάρο Άσο, που ασκεί επίσης τα καθήκοντα του υπουργού Οικονομικών, είναι γνωστός στην πολιτική σκηνή για τα συχνά ολισθήματά του. Στις αρχές του έτους είχε αναγκασθεί να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη για την παράκληση που είχε κάνει στους ηλικιωμένους να πεθάνουν «όσο το δυνατόν συντομότερο» προκειμένου το να εξοικονομήσει από τις δαπάνες υγείας.

Ιαπωνία: Να εμπνευστούμε από τη Ναζιστική Γερμανία για το νέο Σύνταγμα Ιαπωνία: Να εμπνευστούμε από τη Ναζιστική Γερμανία για το νέο Σύνταγμα

Ιαπωνία: Να εμπνευστούμε από τη Ναζιστική Γερμανία για το νέο Σύνταγμα

Tags: , , , , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: