Ιαπωνία-ΗΠΑ: Τον επόμενο μήνα η συνάντηση του Σούγκα-Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο

Οι δύο ηγέτες θέλουν να δείξουν τη δέσμευσή τους στην ελευθερία της περιοχής Ινδικού-Ειρηνικού, καθώς η Ουάσινγκτον εξετάζει το πώς θα αντιμετωπίσει την αυξανόμενη ισχύ της Κίνας

Ο ιάπωνας πρωθυπουργός Γιοσιχίντε Σούγκα σχεδιάζει να ταξιδέψει στις ΗΠΑ τον επόμενο μήνα και να γίνει ο πρώτος ξένος ηγέτης που θα έχει συνομιλίες με τον αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο αφότου ο βετεράνος Δημοκρατικός πολιτικός ανέλαβε τα καθήκοντά του, ανακοίνωσε σήμερα ο ιάπωνας κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Κατσουνόμπου Κάτο διευκρίνισε ότι «εάν το επιτρέψουν οι συνθήκες, ο πρωθυπουργός Σούγκα θα μεταβεί στις ΗΠΑ το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου», συμπληρώνοντας πως θα είναι «ο πρώτος ξένος ηγέτης που θα συζητήσει πρόσωπο με πρόσωπο» με τον Τζο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με τον κ. Κάτο, οι δύο ηγέτες θέλουν να δείξουν τη δέσμευσή τους στην ελευθερία της περιοχής Ινδικού-Ειρηνικού.

Η δήλωση του ιάπωνα κυβερνητικού εκπροσώπου επιβεβαιώνει δημοσίευμα του ειδησεογραφικού ιστότοπου Axios την Κυριακή κατά το οποίο ο κ. Μπάιντεν σκοπεύει να υποδεχθεί τον κ. Σούγκα στον Λευκό Οίκο, καθώς η Ουάσινγκτον εξετάζει το πώς θα αντιμετωπίσει την αυξανόμενη ισχύ της Κίνας.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: