Ιαπωνία: Ελάφια κάνουν βόλτα στην πόλη, βλέπουν τις βιτρίνες και περνούν το δρόμο από τη διάβαση [φωτο+βίντεο]

Μια πολύ διαφορετική καθημερινότητα έχουν τα ελάφια στην πόλη Νάρα της Ιαπωνίας, καθώς δεν περιορίζονται σε δάση ή πάρκα, αλλά κάνουν βόλτα στους δρόμους, κάθονται σαν παρέες στα πάρκα, βλέπουν τις βιτρίνες των καταστημάτων και στέκονται στην ουρά για να περάσουν από μπάρες ελέγχου εισόδου. 

Στη Νάρα, τα ελάφια Σίκα θεωρούνται ιερά και προστατεύονται από τον νόμο, με αποτέλεσμα οι πολίτες -και πλέον όλος ο κόσμος- να γίνονται θεατές των παράδοξων για πολλούς δραστηριοτήτων τους. Η Γιόκο Ίσιι (Yoko Ishii), στη σειρά φωτογραφιών της «Πέρα από τα Σύνορα» απαθανατίζει τα ελάφια σε διάφορες στιγμές τους, από το να περνούν από διάβαση απέναντι μέχρι να σταματούν για να ταΐσουν τα μικρά τους κάτω από φωτεινό σηματοδότη για πεζούς.

Όλα ξεκίνησαν το 2011, όταν είδε ένα ζευγάρι ελάφια να σταματούν σ’ ένα σταυροδρόμι. Έκτοτε τα παρακολουθεί και τα φωτογραφίζει επιλέγοντας ώρες που η πόλη είναι σχεδόν άδεια από ανθρώπους.

«Αυτές οι γλαφυρές στιγμές, όταν νωρίς το πρωί μπορείς να τα βρεις να έχουν σταματήσει στη μέση διάβασης σε έναν άδειο δρόμο χωρίς να δεσμεύονται από τους περιορισμούς και νόμους των ανθρώπων, αλλά παρ’ όλα αυτά να κατοικούν σε μια πόλη που έχουν φτιάξει άνθρωποι, είναι συγκλονιστικές, είναι συναρπαστικές» λέει η Γιόκο.

Η με έδρα την Καναγκάουα φωτογράφος εξέδωσε, πριν τέσσερα χρόνια, άλμπουμ με τίτλο «Dear Deer». Φέτος συμμετέχει στο Φεστιβάλ Φωτογραφίας του Όκλαντ, στη Νέα Ζηλανδία (31 Μαΐου έως 16 Ιουνίου).

viral

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: