Ιακώβου: “Μέχρι αύριο κλείνουμε συμφωνία με την Ρωσία”

Ιακώβου: “Μέχρι αύριο κλείνουμε συμφωνία με την Ρωσία”

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου επί προεδρίας του αείμνηστου Τάσου Παπαδόπουλου, Γιώργος Ιακώβου, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι οι επαφές προς αναζήτηση λύσης με τη ρωσική πλευρά βρίσκονται σε καλό δρόμο. «Οι δικές μου πληροφορίες που προέρχονται από τη ρωσική πλευρά κάνουν λόγο για πολύ καλή πορεία των συζητήσεων στη Μόσχα και εκτιμώ ότι έως αύριο το πρωί θα έχουμε την επιθυμητή έκβαση».

Συγκριτικά με την την στάση που είχαν ακολουθήσει οι Ευρωπαίοι και στο Ανάν αναφέρει στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ:

«Εκβι@σμός τότε, εκβι@σμός και τώρα. Εχετε 24 ώρες να αποφασίσετε, μας είπαν. Θυμάμαι ότι δέχτηκα μια άνευ προηγουμένου επίθεση από τους Ευρωπαίους συναδέλφους μου που στερούνταν κοσμιότητας χωρίς την ελάχιστη παρουσία κατανόησης και αλληλεγγύης, ενώ ο Γερμανός ομόλογός μου έφτασε στο σημείο να γίνει απειλητικός. Το ίδιο έπραξαν και τώρα».
Οπως σημειώνει ο υποστηριζόμενος από το ΑΚΕΛ και το ΔΗΚΟ για την Κυπριακή Προεδρία κατά το παρελθόν, η υποτίμησε τις δυνατότητες των Κυπρίων.

«Η κυρία Μέρκελ θεώρησε ότι η είναι μια ασήμαντη πληθυσμιακά και οικονομικά χώρα και άρα θα μπορούσε να την εκβιάσει. Ομως έπεσε έξω. Δεν πίστευε ότι θα υπήρχε αυτή η αντίδραση. Δώσαμε ένα πολύ σημαντικό μάθημα σε αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις και στις Βρυξέλλες και στη Φραγκφούρτη και νομίζω ότι δεν θα αποτολμήσουν ξανά είτε για την είτε για οποιαδήποτε άλλη χώρα. Μπήκαμε στο επειδή είμαστε μια μικρή χώρα και κάποιοι ήθελαν να “διδάξουν” με το παράδειγμά μας και τα άλλα κράτη του Νότου.
Ο Τάσσος Παπαδόπουλος θα ήταν περήφανος για τη στάση του λαού μας».

Ιακώβου: “Μέχρι αύριο κλείνουμε συμφωνία με την Ρωσία”

Tags: , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: