Η ζήλια μας «οδηγεί» στο… αλκοόλ!

Η ζήλια μας «οδηγεί» στο… αλκοόλ!

«Όλοι ζηλεύουμε σε κάποιο βαθμό. Πολλοί συνάνθρωποι μας βρίσκονται μέσα σε μη ιδανικές σχέσεις και χρησιμοποιούν το αλκοόλ για διάφορους λόγους», υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, ο Δρ. Άντζελο ΝτιΜπέλο, επικεφαλής νέας επιστημονικής έρευνας που συνέδεσε την ερωτική αντιζηλία με τηνκατάχρηση αλκοόλ.

Αναλύοντας στοιχεία από 277 φοιτητές για το είδος της σχέσης που διατηρούσαν και τις συνήθειες τους ως προς την κατανάλωση αλκοολούχων ποτών, ο ΝτιΜπέλο και η ερευνητική του ομάδα διαπίστωσαν ότι η ζήλια μπορεί να προκαλέσει προβληματική χρήση του αλκοόλ.

Συγκεκριμένα, τα άτομα που η αυτοεκτίμηση τους εξαρτιόταν από τη σχέση τους με το σύντροφό τους, ήταν πιθανότερο να βρίσκουν παρηγοριά στο ποτό κάθε φορά που ζήλευαν.

«Η ερωτική αντιζηλία είναι βασικό συστατικό των σχέσεων και σκεφτήκαμε να την μελετήσουμε σε συνάρτηση με τη χρήση και κατάχρηση του αλκοόλ και των προβλημάτων που αυτό προκαλεί. Η μελέτη υπογραμμίζει τον συσχετισμό μεταξύ των δύο αυτών παραγόντων και δείχνει πως τα συναισθήματά μας, οι σκέψεις και οι συμπεριφορές μας σχετίζονται με πιθανόν επικίνδυνο τρόπο. Ευελπιστούμε να μπορέσουμε να βελτιώσουμε περαιτέρω τα προγράμματα παρέμβασης που στοχεύουν άτομα με προβλήματα αλκοολισμού, χαμηλής αυτό-εκτίμησης και προβληματικές διαπροσωπικές σχέσεις», καταλήγει ο Δρ. ΝτιΜπέλο.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο Addictive Behaviors.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: