Η ζέστη επιστρέφει, ανεβαίνει η θερμοκρασία

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα, με πρόσκαιρες νεφώσεις το πρωί στην Κρήτη. Από βόρειες διευθύνσεις οι άνεμοι, εντάσεως μέχρι 7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί 4-5 και στα ανατολικά 6 και τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αίθριος αναμένεται ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι σε γενικές γραμμές αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο η ελάχιστη θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται αίθριος. Οι άνεμοι στα βόρεια θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 4-5 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς, ενώ στα νότια θα είναι βόρειοι-βορειοανατολικοί 4-5 και τοπικά στα ανατολικά έως 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου και στη Θεσσαλία τοπικά έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις αναμένονται ωστόσο στη βόρεια Κρήτη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου και στη νότια Κρήτη θα φθάσει τοπικά και τους 33 βαθμούς.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα νότια τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5-6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα Δωδεκάνησα ο υδράργυρος θα φθάσει τους 33 βαθμούς.

parapolitika.gr

ellada

Tags: , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: