Η υβριδική–ηλεκτρική Mercedes,AMG Project ONE,ταξίδεψε στην πιο μοντέρνα πίστας της Κορέας

Στη δύσκολη αγορά της Κορέας το να μπαίνεις σφήνα στην εγχώρια αγορά είναι άθλος.

Είναι λογικό οι Κορεάτες  που τα πάντα  κατασκευάζουν στη χώρα τους να θέλουν να προστατεύουν με νύχια και με δόντια τα ντόπια προϊόντα .

Στους  δρόμους κυκλοφορούν σε ποσοστό  80 %  κορεάτικα αυτοκίνητα. Και οτιδήποτε ξένο φτάνει στη χώρα τους , οι Κορεάτες το σαμποτάρουν.

Όμως οι Κορεάτες έχουν μάθει να ακούν και να σέβονται τους αντιπάλους τους. Πρόσφατα έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για το καινούργιο υβριδικό- ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Mercedes-AMG Project ONE που παρουσίασε ο γερμανικός κολοσσός.

Την παρουσίαση του υβριδικού ηλεκτρικού αυτοκινήτου της Mercedes-AMG Project ONE έκανε ο πρόεδρος της Mercedes-Benz Κορέας κ. Δημήτρης Ψυλλάκης και ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Mercedes-AMG, Tobias Moers.

Το Project ONE, είναι ένα πρωτότυπο βασισμένο στο σύστημα PHEV της Formula 1, το οποίο διαθέτει υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα V6 1.6 λίτρων και τέσσερις άλλους κινητήρες PHEV, οι οποίοι αποδίδουν συνολικά περισσότερους από 1.000 ίππους και μπορούν να φτάσουν το αεροδυναμικό όχημα σε ταχύτητα 350 χιλιομέτρων ανά ώρα.

Η παρουσίαση έγινε κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης του αυτοκινητοδρομίου AMG Speedway στο Yongin, στην επαρχία Gyeonggi, της Νότιας Κορέας. Η ανακαινισμένη πίστα Everland έχει μήκος 4.3 χιλιομέτρων. Και επειδή ανακαινίσθηκε από την  Mercedes μετονομάστηκε σε  AMG Speedway.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Mercedes-AMG, Tobias Moers, μιλώντας στην τελετή έναρξης, συνεχάρη τους Κορεάτες γιατί έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για το καινούργιο υβρισικό αυτοκίνητο. Μπροστά στους επίσημους  προσκεκλημένους ο Moers είπε:

«Η Κορέα συμβάλλει όλο και περισσότερο στην ανάπτυξη της Mercedes-AMG και αυξάνεται ως μία από τις σημαντικότερες βάσεις για την αγορά αυτοκινήτων υψηλής απόδοσης».

Σημαντικό ρόλο στην άνοδο των πωλήσεων της Mercedes στη δύσκολη για τους ξένους αγορά , έχει παίξει η μεθοδικότητα αλλά και ευρηματικότητα που έχει ο Έλληνας πρόεδρος της Mercedes στην Κορέα, κ. Δημήτρης Ψυλλάκης.

Το 2017, η Mercedes-AMG πούλησε 131.970 οχήματα παγκοσμίως (αύξηση κατά 33% σε σχέση με το 2016), εκ των οποίων 3.206 αυτοκίνητα πουλήθηκαν στην Κορέα (αύξηση 56%).

Θετικά είδαν οι Κορεάτες και την απόφαση της Mercedes για την ανακατασκευή της πίστας.  Το σχέδιο για την ανακατασκευή της πίστας (κατασκευής 1992) παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Νοέμβριο και η MBK συνεργάστηκε για την υλοποίησή του, με τη Samsung.

Ο Έλληνας πρόεδρος της Mercedes στην Κορέα είναι ο πρωτεργάτης αυτής της ιδέας. Ο χώρος πλαισιώνεται από το AMG Lounge και άλλες εγκαταστάσεις που θα ξεκινήσουν προγράμματα  ακαδημίες οδήγησης. Ο κ. Ψυλλάκης είπε ότι θα γίνονται  νυχτερινές ιπποδρομίες, αγώνες Dragster και γενικά εκδηλώσεις οι οποίες δεν θα αφορούν μόνο τους πελάτες της AMG. Στην πίστα αυτή θα μπορούν ενδιαφερόμενοι με άλλα αυτοκίνητα (εκτός Mercedes)  να χρησιμοποιούν την πίστα.

 

*** Στη βασική φωτογραφία: Το Mercedes-AMG Project ONE plug-in hybrid electric vehicle ανάμεσα στον πρόεδρο της Mercedes-Benz Korea President Dimitris Psillakis (δεξιά)  και τον Mercedes-AMG Management Board Chairman Tobias Moers ( αριστερά) κατά την διάρκεια της τελετής των εγκαινίων της πίστας στο Gyeonggi Province.

 

Η υβριδική–ηλεκτρική Mercedes,AMG Project ONE,ταξίδεψε στην πιο μοντέρνα πίστας της Κορέας

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: