Η Υγιεινή Διατροφή & η προστασία του Περιβάλλοντος γίνονται τώρα παιχνίδι και για μαθητές με αναπηρία

Για τα παιδιά μας θέλουμε πάντα το καλύτερο: την καλύτερη εκπαίδευση, την ουσιαστική και τακτική επαφή με τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, την καλύτερη διατροφή και, πάνω απ’ όλα, τη δυνατότητα να τους προσφέρουμε αγάπη, προστασία και φροντίδα.

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος, είμαστε δίπλα στους γονείς και τα παιδιά, μέσα από τη συνεργασία μας με το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο. Από το 2018, περισσότερα από 15.000 παιδιά -επισκέπτες του Παιδικού Μουσείου της Αθήνας- έχουν μυηθεί στην αξία της υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής, αλλά και της περιβαλλοντικής συνείδησης, μέσα από το έκθεμα «ΑΒητάρι της Ισορροπημένης Διατροφής». Πρόκειται για τη μικρογραφία ενός καταστήματος ΑΒ, το οποίο αποτελεί σημείο βιωματικής εκπαίδευσης και παιχνιδιού για παιδιά και γονείς, αλλά και προορισμό με σημαντικό διδακτικό περιεχόμενο για εκπαιδευτικούς οργανισμούς και σχολεία.

Παράλληλα, μέσα από την κλασική κινητή  μουσειοσκευή, ένα σύγχρονο  μουσειοπαιδαγωγικό  εργαλείο διαθέσιμο σε τρία αντίτυπα, έχουμε επισκεφθεί σχολεία σε όλη την Ελλάδα, με στόχο να αλλάξουμε συνήθειες για περισσότερους από 1.500 μαθητές της περιφέρειας.

Από τις αρχές του 2020, επεκτείνουμε τη συνεργασία μας αυτή, με δύο ειδικά διαμορφωμένες μουσειοσκευές:

  • Η μουσειοσκευή για μαθητές ΑμΕΑ, που φιλοξενούνται σε δημόσιες και ιδιωτικές δομές Ειδικής Αγωγής, απευθύνεται σε παιδιά μέτριας έως βαριάς νοητικής στέρησης και έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να καλλιεργεί διαφορετικές δεξιότητες. Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες προσαρμόζονται σε όλα τα παιδιά, δηλαδή σε παιδιά με αυτισμό, με προβλήματα όρασης, ακοής, κινητικές δυσκολίες κ.ο.κ. Με σαφείς οδηγίες και παραλλαγές, που περικλείονται στο υποστηρικτικό υλικό του εκπαιδευτικού, συνδέονται με το αναλυτικό πρόγραμμα της ειδικής αγωγής. Με αυτόν τον τρόπο, ο εκπαιδευτικός αξιοποιεί το υλικό, όπως κρίνει, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες και στις δυνατότητες των παιδιών.
  • Η μουσειοσκευή για παιδιά του νηπιαγωγείου, ώστε οι μικροί μας φίλοι να ανακαλύψουν την προέλευση βασικών τροφίμων και να ευαισθητοποιηθούν γύρω από την ισορροπημένη διατροφή, μέσα από το παιχνίδι.

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος, #allazoumesinithies, πάντα με την ίδια αγάπη και φροντίδα για όλα τα παιδιά.

ellada

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: