Η χρυσή λίρα, οι παρεξηγήσεις και οι εξηγήσεις του Σ.Ο.Α.Α στην πρωτοχρονιάτικη  πίτα

Ο Σύνδεσμος Οδηγών Αγώνων Αυτοκινήτου την Δευτέρα 29 Ιανουαρίου διοργάνωσε την εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του 2018. Την ετήσια γιορτή που είναι ευκαιρία για το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου να υποδέχεται και να φιλοξενεί στα γραφεία του, όσους οδηγούς, μέλη ή μη μέλη, επιθυμούν να παρευρίσκονται σε μια γιορτή των ίδιων των οδηγών.

Μια γιορτή που φέτος έπειτα την προσπάθεια αναβίωσης του Ενιαίου πρωταθλήματος είχε ακόμη πιο ξεχωριστό χαρακτήρα καθώς ήταν η ημέρα και των πρωταθλητών του Ενιαίου, των πρωταγωνιστών δηλαδή μέσα στις πίστες και τις διαδρομές της χώρας. Η βραδιά κατά την οποία οι συμμετέχοντες στην πρώτη χρονιά του SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίου Skoda παρέλαβαν τα κύπελλα και τις αναμνηστικές πλακέτες τους, καθώς επίσης και τα χρηματικά έπαθλα συνολικής αξίας περίπου 15.000€.

Επειδή παρατηρήθηκαν σχόλια από ορισμένους τα οποία δεν συνάδουν με τα πραγματικά περιστατικά, ο Σ.Ο.Α.Α. διευκρίνισε τα εξής:

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου πριν το τελετουργικό της κοπής της πίτας, ανακοίνωσε την πρότασή του το φλουρί που αντιστοιχούσε σε μια χρυσή λίρα να πάει σε κάποιον εν ενεργεία αγωνιζόμενο. Διευκρίνιση που έγινε γιατί ο ΣΟΑΑ είχε την τιμή να φιλοξενήσει εκτός από οδηγούς και άλλους επισκέπτες κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης εκδήλωσης, όπως ο Ολυμπιονίκης άρσης βαρών, Νίκος Ηλιάδης κ.α. Φυσικά δεν διαφώνησε κανείς από τους οδηγούς.

Παρόλα αυτά ακριβώς επειδή οι παρευρισκόμενοι φιλοξενούμενοι και οι μη ενεργοί οδηγοί αγώνων ήταν αρκετοί, ο κ. Ηλιόπουλος αποφάσισε πως η διαδικασία της κοπής της πίτας θα έπρεπε να περιλαμβάνει και επιπλέον δώρο, εκτός από την μια χρυσή λίρα που είχε ανακοινωθεί σε όλους μέσω της αρχικής πρόσκλησης. Για το επιπλέον δώρο ο κ. Ηλιόπουλος είπε χαρακτηριστικά «Μέχρι να τελειώσουν οι κληρώσεις θα το έχω σκεφτεί».

Έτσι η διαδικασία συνεχίστηκε. Όταν λοιπόν, έγινε η πρώτη κλήρωση και κληρώθηκε το νούμερο 70, μέσα σε ευχάριστο κλίμα, ιδίως από τη στιγμή που ο ίδιος ο Μάριος Ηλιόπουλος κάνοντας χιούμορ είπε ότι δήθεν έχει «βοηθήσει» τα αποτελέσματα της κλήρωσης, ο κ. και η κ. Πάκκου υπέδειξαν τον γιο τους, επευφημώντας τον για την τύχη του και του έδωσαν το χαρτάκι με το αριθμό 70. Ο μικρός χαρούμενος ασφαλώς, σηκώθηκε και στάθηκε στο πλευρό του κ. Ηλιόπουλου, με τον Πρόεδρο του ΣΟΑΑ να τονίζει «Μεγάλε τώρα εσύ μου βάζεις ένα πρόβλημα γιατί δεν την είχα σκεφτεί αυτή την εξέλιξη και πρέπει να κάνω κάτι διαφορετικό για εσένα. Επιφυλάσσομαι ότι θα ενημερωθείς σύντομα για το τι σκοπεύει να κάνει η SEAJETS για σένα που κέρδισες το φλουρί».

Μετά το χειροκρότημα που ακολούθησε, χωρίς να αντιδράσει κανείς και χωρίς ο κ. Πάκκος να διευκρινίσει αν ο αριθμός ανήκε σε εκείνον, ώστε να κρατήσει τη χρυσή λίρα, η κλήρωση συνεχίστηκε για να βρεθεί ο εν ενεργεία αγωνιζόμενος. Μάλιστα ο νεαρός Πάκκος έμεινε να τραβήξει τον επόμενο λαχνό για τη δεύτερη κλήρωση, όπου και την χρυσή λίρα την κέρδισε ο αγωνιζόμενος, Βασίλης Μπασιούκας με τον τυχερό αριθμό 35.

Μετά το πέρας της κοπής της πίτας η κ. Πάκκου και ο κ. Πάκκος έσπευσαν να τονίσουν στον Πρόεδρο του ΣΟΑΑ πως το χαρτάκι με τον αριθμό 70 δεν ήταν του μικρού Πάκκου, αλλά ήταν του κ. Φώτη Πάκκου και πως εκείνος δικαιούταν τη χρυσή λίρα, καθώς δήλωσε εν ενεργεία αγωνιζόμενος και για το 2017. Η απάντηση του Μάριου Ηλιόπουλου στον Φώτη Πάκκο, σε αυτή τη στιχομυθία, ήταν πως, «Σκοπός μου ήταν για το μικρό να κάνω κάτι πολύ μεγαλύτερο από την αξία της χρυσής λίρας. Άσχετα με αυτό που θα κάνω για τον μικρό, ο τρόπος που ζητάτε τη λίρα δείχνει αχαριστία, παρόλα αυτά θα πάρετε την χρυσή λίρα».

Ήταν πασιφανές πως όλοι οι αγωνιζόμενοι γιόρτασαν ένα πατροπαράδοτο έθιμο όπως το φλουρί, το οποίο μάλιστα ο Πρόεδρος του Σ.Ο.Α.Α. και η SEAJETS μετέτρεψαν σε δύο δώρα αντί για το κλασσικό ένα. Απόλαυσαν μια όμορφη βραδιά φιλοξενίας στο πνεύμα το οποίο θέλει να πρεσβεύει ο Σύνδεσμος Οδηγών, σε κλίμα γιορτής και με ευχάριστες συζητήσεις που πάντα έχουν ως επίκεντρο το αγαπημένο μας χόμπι.

Η χρυσή λίρα, οι παρεξηγήσεις και οι εξηγήσεις του Σ.Ο.Α.Α στην πρωτοχρονιάτικη  πίτα

now24.gr-auto

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: