Η Βουλή λάμπει ξανά: Ειδικά συνεργεία καθαρισμού κάνουν τους τοίχους να αστράφτουν

Όσο κι αν ακούγεται παράδοξο, οι εσωτερικοί τοίχοι του μεγάρου της Βουλής των Ελλήνων είχαν να καθαριστούν… 46 ολόκληρα χρόνια, δηλαδή από το 1974 που επέστρεψε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής από το Παρίσι και αποκαταστάθηκε η Δημοκρατία στη χώρα μας. Σε όλα αυτά τα μεταπολιτευτικά χρόνια κανένας δεν είχε ενδιαφερθεί να καθαρίσει τους τοίχους, με αποτέλεσμα για παράδειγμα αυτό το κιτρινωπό χρώμα που είχαν οι τοίχοι και τα ταβάνια έξω από το περιστύλιο που συναντά κανείς βγαίνοντας από την αίθουσα της Ολομέλειας, να θεωρείται φυσιολογικό. Άλλωστε, οι νεότερες γενιές δεν το θυμούνται και διαφορετικά.

Κι όμως αυτό το κιτρινωπό χρώμα οι τοίχο το είχαν πάρει από τα… τσιγάρα που κάπνιζαν αρειμανίως οι βουλευτές όλες τις προηγούμενες δεκαετίες! Μέχρι πρότινος, που ξεκίνησε στην πράξη η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, οι εκπρόσωποι του έθνους άναβαν τσιγάρο με το που έβγαιναν από την Ολομέλεια και κουβέντιαζαν ακριβώς απ’ έξω με συναδέλφους τους επί ώρα.

Η νικοτίνη είναι ποτίσει τους τοίχους, τους οποίους ο νυν πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας αποφάσισε να καθαρίσει. Έτσι, σήμερα βρίσκονται στο χώρο, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που εξασφάλισε το newsbeast.gr, συνεργεία καθαρισμού που με ειδικά υγρά αφαιρούν την κιτρινίλα σε τοίχους και ταβάνια δίνουν και πάλι λάμψη και φως στον χώρο.

Παράλληλα, εκμεταλλευόμενα τις αργίες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς που δεν υπάρχουν συνεδριάσεις, ειδικά συνεργεία συντηρούν γενικότερα το χώρο, ανανεώνοντας π.χ. παράθυρα όπου κρίνεται σκόπιμο, ενώ συντηρούνται και ελέγχονται ακόμη και οι κάμερες που καλύπτουν τις κοινοβουλευτικές συνεδριάσεις οι οποίες μεταδίδονται από το Κανάλι της Βουλής.

Δείτε τις φωτογραφίες:

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: