Η βουλευτής της «Ελληνικής Λύσης» Α. Αλεξοπούλου ανεξαρτητοποιήθηκε αλλά το μετάνιωσε και ζητά τώρα να ακυρωθεί η αποχώρησή της

Μπάχαλο επικρατεί στις τάξεις της «Ελληνικής Λύσης» αναφορικά με το πολιτικό μέλλον της βουλευτού του κόμματος Αναστασίας – Αικατερίνης Αλεξοπούλου. Η ίδια αποφάσισε σήμερα να ανεξαρτητοποιηθεί και μάλιστα έστειλε επί τούτου σχετική επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα όπως προβλέπει ο Κανονισμός.

Στην επιστολή της ανέφερε:

«Κύριε Πρόεδρε,

Με την παρούσα, σας καθιστώ γνωστό ότι αποχωρώ από την κοινοβουλευτική ομάδα της «Ελληνικής Λύσης» και παραμένω ανεξάρτητη βουλευτής Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών, στα πλαίσια της Βουλής των Ελλήνων που διαμορφώθηκε σε σώμα μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019».

Μάλιστα εξέδωσε και σχετικό δελτίο Τύπου που αναφέρει ότι:

«Με σημερινή της δήλωση προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων, η Βουλευτής Β1΄ Βορείου Τομέα Αθηνών, κυρία Αναστασία-Αικατερίνη Αλεξοπούλου, γνωστοποιεί ότι τούδε και στο εξής καθίσταται ανεξάρτητη, αποχωρώντας από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος της “Ελληνικής Λύσης”.

Επίσης, η κυρία Αλεξοπούλου, με επιστολή της προς τον πρόεδρο της “Ελληνικής Λύσης” κύριο Κυριάκο Βελόπουλο, ενημερώνει σχετικά με τους λόγους που την οδήγησαν να λάβει αυτή την κρίσιμη απόφαση.

Η ανεξάρτητη πλέον Βουλευτής Αναστασία-Αικατερίνη Αλεξοπούλου ευχαριστεί τους ψηφοφόρους της εκλογικής της περιφέρειας για την τιμή να την αναδείξουν πρώτη σε σταυρούς από τον συνδυασμό της “Ελληνικής Λύσης” στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, και τους διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει ακόμη πιο δυναμικά το έργο της, υπερασπιζόμενη τόσο τα συμφέροντα των πολιτών του Β1΄ Βορείου Τομέα Αθηνών όσο και τα δίκαια της πατρίδας και του λαού μας».

Μέχρι εδώ όλα καλά. Ούτε η πρώτη βουλευτής είναι που ανεξαρτητοποιείται και προφανώς δεν θα είναι ούτε η τελευταία. Λίγα λεπτά αφού έθεσε εαυτόν εκτός κόμματος όμως, φαίνεται ότι το… μετάνιωσε. Έκπληκτος ο πρόεδρος της Βουλής σε επικοινωνία που είχε μαζί του την άκουσε να του λέει ότι θέλει να ακυρώσει την ανεξαρτητοποίησή της. Ο κ. Τασούλας της εξήγησε ότι «αυτά τα πράγματα δεν γίνονται» και από τη στιγμή που η επιστολή έχει πρωτοκολληθεί και έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν μπορεί να την πάρει πίσω.

Έτσι η κ. Αλεξοπούλου τον ενημέρωσε ότι θα προβεί σε νέα δήλωση που θα ενημερώνει ότι επιστρέφει στην «Ελληνική Λύση». Άρα επισήμως να έχει αποχωρήσει και ξανά επισήμως να προσχωρεί και πάλι στο κόμμα με το οποίο εκλέχθηκε.

Για την κίνηση της βουλευτού φέρεται να μην είχε ενημερωθεί ούτε ο ίδιος ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» Κυριάκος Βελόπουλος. Όταν δημοσιογράφοι του έστειλαν sms στο κινητό του για την εξέλιξη, τους απάντησε ότι «Κάνω εκπομπή, από εσάς το μαθαίνω». Πάντως μετά τις εξελίξεις επικοινώνησε και ο κ. Βελόπουλος με τον Πρόεδρο της Βουλής ζητώντας να ακυρωθεί η επιστολή ανεξαρτητοποίησης. Εκείνος εξήγησε και πάλι ότι από την στιγμή που εστάλη η επιστολή δεν δύναται να ακυρωθεί και πως η ανεξάρτητη βουλευτής μπορεί να στείλει νέα επιστολή ή να προβεί σε δήλωση που να ανακοινώνει ότι επαναπροσχωρεί στην «Ελληνική Λύση».

Μπορείτε να δείτε εδώ το δελτίο Τύπου που εξέδωσε η κ. Αλεξοπούλου με την ανεξαρτητοποίησή της πριν το μετανιώσει.

Πολιτική

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: