Η «βόλτα» του Bottas με το μονοθέσιο της Alfa Romeo F1 Team ORLEN στους κεντρικούς δρόμους στο Μιλάνο

Οι κάτοικοι στο Μιλάνο είχαν ενημερωθεί για τη γιορτή που είχε στηθεί στην πόλη τους από την αγωνιστική ομάδα της Alfa Romeo F1 Team ORLEN. Έτσι ο εκκωφαντικός ήχος από το πέρασμα του μονοθεσίου της  Formula 1 δεν τους ξάφνιασε. Οι περισσότεροι είχαν βγει στους δρόμους από νωρίς το πρωί και περίμεναν να δουν από κοντά το πέρασμα του αγωνιστικού αλλά και τον Φινλανδό πιλότο Valtteri Bottas.

Το πρωινό  στις 24 Ιουνίου 2022 ήταν σίγουρα ξεχωριστό για την Alfa Romeo που σηματοδοτεί τα 112 χρόνια από την ημέρα που η μάρκα ιδρύθηκε στο Μιλάνο το 1910.

Για το λόγο αυτό η Alfa Romeo βρήκε έναν ξεχωριστό τρόπο για να γιορτάσει τα γενέθλια της και να ξυπνήσει τη γενέτειρα πόλη της. Τα μονοθέσια της F1 συνήθως γεμίζουν με τον ήχο του κινητήρα τους τις πίστες . Όμως χθες ήταν κάτι διαφορετικό. Η φιέστα ξεκίνησε από την Piazza Duomo. Οι κεντρικοί δρόμοι του Μιλάνο «ζωντάνεψαν» από το θόρυβο του αγωνιστικού. Αν και ο V.Bottas πήγαινε σε ρυθμό βόλτας ο ήχος που έβγαζε το μονοθέσιο ήταν ιδιαίτερα δυνατός.

Ο Φινλανδός πέρασε μπροστά από τα πιο ιστορικά σημεία της πόλης, όπως την Piazza San Babila, την Porta Nuova και τον κεντρικό σταθμό. Τα μπαλκόνια των πολυκατοικιών γέμισαν από κόσμο ενώ οι περισσότεροι βγήκαν στους δρόμους για να πάρουν μια καλή γεύση από το υβριδικό μονοθέσιο της Alfa Romeo F1 Team ORLEN. Η πορεία του μονοθεσίου μέσα από τους δρόμους της πόλης τερματίστηκε στη Gattamelata, ένα μέρος με ιδιαίτερη ιστορική αξία. Εκεί, το 1910 δημιουργήθηκε το Portello, το πρώτο εργοστάσιο της Alfa Romeo που σήμερα ζει μια δεύτερη ζωή, ως η κεντρική έκθεση της μάρκας. Η σύνδεση της Alfa Romeo με το Μιλάνο είναι φυσικά άρρηκτη.

Εδώ, πριν από 112 χρόνια, η Anonima Lombarda Fabbrica Automobili (A.L.F.A.), έκανε τα πρώτα της βήματα στην αυτοκινητοβιομηχανία, χαράζοντας μια πορεία που την κατέστησε έναν θρύλο, σηματοδοτώντας το DNA του Ιταλικού σπορ, αλλά και κομψού χαρακτήρα που από την πρώτη ημέρα της δημιουργίας της τροφοδοτεί το πάθος για απόδοση και οδηγική απόλαυση.

Με αυτόν τον ξεχωριστό η Alfa Romeo είπε «καλημέρα» στους κατοίκους της πόλης στο Μιλάνο. Και σίγουρα οι Μιλανέζοι  θα θυμούνται για πάντα αυτό το πρωινό.

Η «βόλτα» του Bottas με το μονοθέσιο της Alfa Romeo F1 Team ORLEN στους κεντρικούς δρόμους στο Μιλάνο gr.

now24.gr-auto

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: