Η Volkswagen υλοποιεί και στο Αμβούργο το πρόγραμμα  “WeShare” με ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η Volkswagen ξεκίνησε πιλοτικό πρόγραμμα car sharing, κοινής χρήσης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, στο Αμβούργο. Πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλούπολη της Γερμανίας στην οποία η Volkswagen υλοποιεί τo πρόγραμμα, με την ονομασία “WeShare”, μετά το Βερολίνο, στο οποίο ξεκίνησε το 2019. Η διαφορά είναι ότι στο Αμβούργο προσφέρεται κατ’ αποκλειστικότητα το ID.3, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα της μάρκας που βασίζεται στην ΜΕΒ, την αρθρωτή πλατφόρμα του Group για την ηλεκτροκίνηση, ενώ στο Βερολίνο είναι διαθέσιμο και το e-Golf.

Το πρόγραμμα αυτό βοήθησε όχι μόνο τους τουρίστες –αν και ήταν λίγοι λόγω του κορωνοϊού- αλλά και τους κατοίκους του Βερολίνου. Η όλη διαδικασία είναι γρήγορη και εύκολη. Χρεώνεις την πιστωτική σου κάρτα για όσο διάστημα θέλεις να έχεις αυτοκίνητο. Χωρίς διατυπώσεις, χωρίς γραφεία ενοικιάσεων αυτοκινήτων, χωρίς να έχεις συναντήσει κανέναν εκπρόσωπο. Τα αυτοκίνητα δεν έχουν κλειδιά. Κλειδώνουν και ξεκλειδώνουν ψηφιακά.

Τώρα η Volkswagen ξεκίνησε πιλοτικά το πρόγραμμα car sharing στο Αμβούργο, αποκλειστικά με ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Ήδη 800 αυτοκίνητα ID.3 που είναι αμιγώς ηλεκτρικά  είναι στη διάθεση των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών της πόλης. Με το πρόγραμμα “WeShare” η VW  θα προσπαθήσει να τονώσει την τουριστική αγορά που έχει υποστεί καθίζηση λόγω  της πανδημίας.

Τηρώντας πολύ αυστηρά πρωτόκολλα υγιεινής, μείωσε τις  τιμές χρέωσης  και έδωσε τη δυνατότητα στους Γερμανούς να κινηθούν με ασφάλεια χωρίς να κινδυνεύουν χρησιμοποιώντας τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Η VW διένειμε ταυτόχρονα μεγάλο αριθμό δωρεάν κουπονιών στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων του Γερμανικού Ερυθρού Σταυρού και των νοσοκομείων ατυχημάτων και έκτακτης ανάγκης του Βερολίνου. Μόνο οι εργαζόμενοι σε ένα νοσοκομείο στο Βερολίνο έκαναν μέσα στο 2020 περισσότερες από 25.000 φορές χρήση του WeShare.

Τώρα η VW υλοποιεί το πρόγραμμα με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο Αμβούργο και εκτιμά ότι όταν μειωθούν τα κρούσματα με τον κορωνοϊό και ξεκινήσει ο τουρισμός τα αυτοκίνητα αυτά δεν θα επαρκούν για τις μετακινήσεις του κόσμου. Αν σκεφθεί κανείς ότι μόνο στο Βερολίνο στο πρόσραμμα We Share  έχουν εγγραφεί περισσότερα από 100.000 άτομα, φαντασθείτε τι θα γίνει το καλοκαίρι.


Car sharing has become a much-used alternative to public transit during the lockdown.

Τα αβαντάζ είναι ότι μετά από κάθε χρήση υπάλληλοι της εταιρίας απολυμαίνουν τα αυτοκίνητα τα οποία στη συνέχεια  παραδίδονται με πιστοποιητικά ασφαλείας. Χρήση του προγράμματος car sharing των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μπορούν να κάνουν  οδηγοί ηλικίας άνω των 21 ετών. Δεν απαιτείται κλειδί αφού όλα  λειτουργούν ψηφιακά μέσω του smartphone. Δεν υπάρχουν σταθεροί σταθμοί παραλαβής και αποβίβασης. Η ενοικίαση τερματίζεται απλά εντός της επιχειρησιακής περιοχής υλοποίησης του προγράμματος. Υπάρχουν δύο τρόποι ενοικίασης. Χρέωση ανά λεπτό αλλά και ενοικίαση για μεγαλύτερα ταξίδια.

Αν τα κρούσματα κορωνοϊού μειωθούν και μπορεί ο κόσμος να ταξιδεύει τότε το πρόσραμμα We Share  θα επεκταθεί και σε άλλες πόλεις της Γερμανίας.

 

 

 

 

Η Volkswagen υλοποιεί και στο Αμβούργο το πρόγραμμα  “WeShare” με ηλεκτρικά αυτοκίνητα gr.

now24.gr-auto

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: