Η Vogue αλλάζει πρόσωπο και δεν ασχολείται πια (τόσο) με τη μόδα

Στην καινούρια φιλοσοφία του περιοδικού, λοιπόν, είναι το να μην κάνει πια μόνο fashion statements, αλλά και πολιτικά, θίγοντας κοινωνικά, αλλά και θέματα κουλτούρας. Με το μοντέλο και ακτιβίστρια Adwoa Aboah στο εξώφυλλο, ο Edward επέλεξε να μην πλαισιώσει το πορτραίτο της με τίτλους για τα νέα trends στο χώρο του μακιγιάζ και της μόδας, αλλά με ηχηρά ονόματα που με κάποιο τρόπο έχουν συμμετάσχει στο περιοδικό, όπως  Kate Moss, Christopher Bailey, Naomi Campbell και Cara Delevingne.

O Enninful έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι θέλει να αναδείξει τις διαφορετικές φυλές, ηλικίες, τα γένη και τα κορμιά, ποικιλία των οποίων δεν βλέπουμε συχνά στη μόδα.

O κόσμος της μόδας έχει δεχτεί με χαρά το γεγονός ότι ο Enninful διαδέχεται την προηγούμενη διευθύντρια, Alexandra Schulman, η οποία είχε κατηγορηθεί για εξαιρετικά μονομερή παρουσίαση των πραγμάτων για το μεγαλύτερο μέρος της θητείας της, αφού από το 2002 έως το 2014, οι μόνες μαύρες γυναίκες που είδαμε στα εξώφυλλα της βρετανικής Vogue ήταν η Naomi Campbell και η Jourdan Dunn. Εξίσου αμφιλεγόμενη ήταν και η φωτογραφία του προσωπικού της βρετανικής έκδοσης του περιοδικού, αφού ήταν όλοι τους λευκοί, με την , δηλώνοντας ότι περιμένει περισσότερη ποικιλία υπό την διεύθυνση του Enninful.

Σε αυτό το πρώτο τεύχος της νέας εποχής η Naomi Campbell, για παράδειγμα, παίρνει συνέντευξη από τον Sadiq Khan, δήμαρχο του Λονδίνου.

Η νέα Vogue, έχει πολύ περισσότερη άποψη και όχι μόνο για το τι φοράς. Το θέμα είναι αν το κοινό της την προτιμά έτσι, ή θα ψάχνουν ακόμα τις σελίδες που θα τους δείξουν τι να φορέσουν. Εγώ πάντως ανυπομονώ να το πάρω στα χέρια μου.

Moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: