Η Victoria’s Secret ξεκίνησε με μία αυτοκτονία και έφτασε σε μία καταγγελία

Αυτή είναι ιστορία της δημιουργίας του διάσημου brand εσωρούχων.

Λάμψη, γυναίκες, εκατομμύρια δολάρια. Η Victoria’s Secret είναι μία από τις πιο διάσημες εταιρείες εσωρούχων παγκοσμίως, με τα μοντέλα που έχουν περπατήσει από τις πασαρέλες της να γίνονται περιζήτητα μέσα σε μερικά λεπτά πάνω στο catwalk.

Το ξακουστό brand το τελευταίο διάστημα απασχολεί την επικαιρότητα λόγω των σχέσεων του ιδρυτή της L Brands, Leslie Wexner, στον οποίο ανήκει ο οίκος με τον Jeffrey Epstein που φέρεται να αυτοκτόνησε τον Αύγουστο του 2019 στο κελί του, την ώρα που περίμενε να φτάσει η δίκη του για σeξουαλική κακοποίηση. Οι κατηγορίες τον ήθελαν να διοργανώνει «οντισιόν» στο σπίτι του, ώστε να εκμεταλλευτεί νεαρά κορίτσια που ονειρεύονταν μία θέση στη Victoria’s Secret.

Η Victorias Secret ξεκίνησε με μία αυτοκτονία και έφτασε σε μία καταγγελία

Η Dorothea Barth-Jörgensen κατήγγειλε, επίσης, τον Wexner ότι απαιτούσε από τα μοντέλα «να ακολουθούν έναν δρόμο διατροφικών διαταραχών, κακής υγείας, κατάθλιψης, άγχους και άλλων θεμάτων», ενώ η Erin Heatherton είπε ότι έδιναν στα μοντέλα φαιντερμίνη, μία ουσία που βοηθά στον περιορισμό της όρεξης.

Το μυστικό της Victoria’s Secret: «Δεν υπήρχε λάμψη! Μόνο παρενόχληση, κατάθλιψη και αμέτρητα χάπια»

Η ιστορία του brand, όμως, πηγαίνει αρκετά χρόνια πίσω και η γέννησή του είχε τους δικούς της δαίμονες.

Η γέννηση της ιδέας

Ήταν στα μέσα της δεκαετίας ου 1970 όταν ο Roy Raymond επισκέφτηκε ένα πολυκατάστημα για να αγοράσει εσώρουχα για τη σύζυγό του. Πέρα από το γεγονός ότι δεν του άρεσαν αυτά που έβρισκε ως σχέδια, η πωλήτρια τον έκανε να αισθανθεί πολύ άβολα που ήταν εκεί. Σκέφτηκε, λοιπόν, ότι, όπως εκείνος είχε αυτήν την άβολη εμπειρία, αντίστοιχα θα ένιωθαν και άλλοι άντρες. Οπότε, άδραξε την ευκαιρία.

Το 1977, ο Raymond νοίκιασε με τη σύζυγό του έναν χώρο στο Palo Alto της California και, με 80.000 δολάρια που είχε αποταμιεύσει συν μερικά δάνεια από την οικογένεια, άνοιξε το πρώτο κατάστημά του. Το «Victoria» του ονόματος είναι εμπνευσμένο από τη Βικτωριανή εποχή, ενώ το «secret» αναφέρεται στα κομμάτια που βρίσκονταν μέσα στο κατάστημα.

Η πώληση του brand

Στις αρχές της δεκαετίας του 1980, ο Leslie Wexner είδε ένα από τα καταστήματα του Raymond και αμέσως ενδιαφέρθηκε να το αγοράσει. Αν και στην αρχή τον φοβήθηκε, το 1982, αποφάσισε να του πουλήσει το brand που τότε είχε πέντε καταστήματα για ένα εκατομμύριο δολάρια. Για έναν χρόνο, παρέμεινε πρόεδρός του.

Η Victorias Secret ξεκίνησε με μία αυτοκτονία και έφτασε σε μία καταγγελία

Η ζωή μετά τη Victoria’s Secret

Ο Raymond τότε άνοιξε άλλο κατάστημα, αυτήν τη φορά για παιδιά, ονόματι «My Child’s Destiny». Λόγω κακού marketing και τοποθεσίας, το 1986 η εταιρεία χρεωκόπησε και εκείνος και η γυναίκα του χάσανε τα σπίτια και τα αυτοκίνητά τους, την ώρα που η Victoria’s Secret απογειωνόταν.

 Η Victorias Secret ξεκίνησε με μία αυτοκτονία και έφτασε σε μία καταγγελία

Ο Raymond ασχολήθηκε και με άλλες ιδέες στο μεσοδιάστημα, απέκτησε και δύο παιδιά, όμως το 1990 χώρισε με τη σύζυγό του. Έξι χρόνια μετά, ο εμπνευστής του διάσημου brand εσωρούχων αυτοκτόνησε πηδώντας από τη γέφυρα του Golden Gate. Οι αναφορές το απέδωσαν σε κατάθλιψη λόγω των αποτυχημένων του εταιρειών και της πορείας της ζωής του.

Το net worth της Victoria’s Secret το 2020 ήταν στα 5,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

(?)

moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: