Η «Vera» τσάκωσε ζευγάρι με πέντε κιλά κάνναβης και κοκαΐνη

Δεν ήταν μόνο σύντροφοι στη ζωή, αλλά και συνεργάτες στην… διακίνηση ναρκωτικών

Δεν ήταν μόνο σύντροφοι στη ζωή, αλλά και συνεργάτες στην… διακίνηση ναρκωτικών, ένας άνδρας και μία γυναίκα που χρησιμοποιούσαν το σπίτι της δεύτερης ως κρησφύγετο στο οποίο αποθήκευαν μεγάλες ποσότητες κάνναβης και κοκαΐνης πριν τις «ρίξουν» στα στέκια χρηστών στην Ξάνθη.

Μετά την αξιοποίηση στοιχείων που συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ξάνθης, ανέλαβε δράση η εκπαιδευμένη στην ανίχνευση ναρκωτικών σκυλίτσα σκυλίτσα ‘Vera’ που δανείστηκαν από την Διεύθυνση Αστυνομίας Δράμας, η οποία έκανε «φύλλο και φτερό» το σπίτι του ζευγαριού και δεν δυσκολεύτηκε να ανακαλύψει 12 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους πέντε κιλών και 412,6 γραμμαρίων, άλλες δέκα συσκευασίες με κοκαΐνη βάρους 244,4 γραμμαρίων, δυο συσκευασίες με κατεργασμένη κάνναβη τύπου “σοκολάτα” βάρους 25,2 γραμμαρίων και τρεις ηλεκτρονικές ζυγαριές.

Οι δράστες συνελήφθησαν και οι αστυνομικοί κατέσχεσαν στην κατοχή τους 2.900 ευρώ που προέρχονταν από τις πωλήσεις του παράνομου εμπορεύματός τους. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή, απόκρυψη και διακίνηση ναρκωτικών, με την οποία οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης.

Στο σώμα του είχε κρύψει κοκαΐνη

Προσεκτικά κρυμμένη σε ένα απόκρυφο σημείο του σώματός του είχε ένας Έλληνας μια συσκευασία με κοκαΐνης βάρους 10,30 γραμμαρίων, που σκόπευε να διακινήσει σε χρήστες των Ιωαννίνων. Ωστόσο, η συσκευασία βρέθηκε όταν του έκαναν έλεγχο οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών κι έτσι τον συνέλαβαν. Ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων που του απήγγειλε κατηγορίες για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: