«Η βασίλισσα ήταν σαν γιαγιά μας» – Τι αποκαλύπτει ο Έλληνας σεφ του Μπάκιγχαμ

Για τη συνεργασία του με τη βασίλισσα Ελισάβετ στο παλάτι του Μπάκιγχαμ αλλά και για τις διατροφικές της συνήθειες μίλησε ο Έλληνας σεφ του Μπάκιγχαμ, Νίκος Κουλούσιας.

Ο Νίκος Κουλούσιας συνεργάζεται με το παλάτι του Μπάκιγχαμ από το 2017 και ήταν ένας από τους πολλούς σεφ που επιμελούταν το διατροφολόγιο της βασίλισσας.

«Είναι σαν να φεύγει ένας δικός μου άνθρωπος και θα μου λείψει», ήταν τα λόγια του στον ΣΚΑΪ.


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cmrnrzvg4lip)

Ερωτώμενος για τυχόν αλλαγές στη διατροφή της, λόγω προβλημάτων υγείας είπε πως δεν είχε αλλάξει κάτι που να προκαλούσε ανησυχία, αν και είχαν λιγοστέψει τα γεύματά της λόγω ηλικίας.

«Θυμάμαι λίγο πριν το γάμο του Χάρι και της Μέγκαν, όταν μέναμε για 3 μήνες σχεδόν μέσα στα ανάκτορα, κατέβηκε με το νυχτικό της κατά τις 5 το πρωί στην κουζίνα, ξαφνικά μου χτυπάει την πλάτη και απλά μου ζήτησε μαρμελάδα σύκο. Εγώ δεν είχα και μου είπε πήγαινε να φέρεις στη φάρμα που είναι ακριβώς δίπλα στα ανάκτορα. Ήταν δυο μέρες πριν το γάμο όμως, είχε μαζευτεί πολύς κόσμος έξω από το κάστρο και αντί να κάνω 5 λεπτά έκανα 45», ανέφερε.

Όσον αφορά το φαγητό, ο κ. Κουλούσιας είπε ότι δεν ήταν πολύ απαιτητική, εκτός εάν επρόκειτο για κάποιο συμπόσιο. Σε αυτή την περίπτωση, τόνισε ότι ήταν πάρα πολύ επιλεκτική. «Μερικές φορές έσβηνε τα μενού που της στέλναμε για να τα διαλέξει. Κάναμε τον σταυρό μας κάθε φορά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης δήλωσε ότι μετά την απώλεια του βασιλιά Φίλιππου, η Ελισάβετ έτρωγε μόνη της, εκτός από τα συμπόσια. «Ακόμα και όταν έρχονταν τα παιδιά του Ουίλιαμ στο Μπάκιγχαμ, τρώγανε ξεχωριστά», πρόσθεσε ο σεφ.

Για τον θάνατο της βασίλισσας τόνισε ότι το γνώριζε περίπου 30-45 λεπτά πριν την ανακοίνωση ωστόσο, υποψιαζόταν ότι κάτι συμβαίνει όταν του έδωσαν εντολή να έχει μαζί του την μαύρη στολή. «Μας είχαν πει να έχουμε μαζί μας τη μαύρη στολή εντός του κάστρου και καταλάβαμε ότι η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη. Το πρωτόκολλο τώρα λέει ότι θα τη φοράμε για 12 ημέρες», ανέφερε.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: