Η τριμερής Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου συντονίζει τα βήματά της

Ξεκίνησαν από το πρωί η κατ’ ιδίαν συναντήσεις του Έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Μοχάμεντ Αχμέντ Ζακί και στην συνέχεια τον Κύπριο Σάββα Αγγελίδη. Οι συναντήσεις θα κορυφωθούν το μεσημέρι όταν στις 15:00 θα πραγματοποιηθεί τριμερής Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου.

Όπως μετέδωσε το news.gr, ο Έλληνας υπουργός υποδεχόμενος τον Μοχάμεντ Αχμέντ Ζακί επισήμανε την εξαιρετική στρατηγική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, που εστιάζεται με ιδιαίτερο τρόπο στο χώρο της Άμυνας. Ακολούθως, ο Έλληνας ΥΕΘΑ, αναφερόμενος στις κοινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι δύο χώρες, στάθηκε ιδιαιτέρως στην εξέταση δυνατοτήτων κοινής σχεδιάσεως και αντιμετωπίσεως αυτών των κοινών προκλήσεων στην περιοχής μας, προσθέτοντας ότι έχει πραγματοποιηθεί εντυπωσιακή πρόοδος τα τελευταία χρόνια.

Με πολύ ενδιαφέρον αναμένονται οι δηλώσεις που θα ακολουθήσουν καθώς σε πλήρη εξέλιξη είναι η άσκηση Μέδουσα με την Αίγυπτο, στην οποία συμμετέχει και η Κύπρος.

Να σημειωθεί πως η Άγκυρα έχει ενοχληθεί από την τέλεση της συγκεκριμένης άσκησης τα τελευταία χρόνια καθώς με αυτό τον τρόπο εντείνεται η στρατιωτική συνεργασία Αθήνας-Καΐρου και πλέον και Λευκωσίας, που συνυπολογίζοντας και την ελληνοϊσραηλινή στρατιωτική συνεργασία βρίσκει απέναντί της ένα τείχος σε περίπτωση που θελήσει να δοκιμάσει κάτι «θερμό».

Χθες η Τουρκική πολεμική αεροπορία σημείωσε 22 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου ενώ η προκλητικότητα των τούρκων χειριστών είχε ως αποτέλεσμα και μια εικονική αερομαχία.

Αύριο στην άσκηση Μέδουσα θα πραγματοποιηθεί το σενάριο της απόβασης με τον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας να το παρακολουθεί από το ελικοπτεροφόρο του αιγυπτιακού στόλου κάτι για το οποίο εξέφρασε τον ενθουσιασμό του. Το αιγυπτιακό ελικοπτεροφόρο από την 1η Νοεμβρίου πλέει σε ελληνικά νερά λόγω της συμμετοχής του στην άσκηση. Να θυμίσουμε πως το Κάιρο πέρα από το καμάρι του στόλου του έχει στείλει για την άσκηση μια κορβέτα στελθ, 3 μικρότερες μονάδες, πεζοναύτες και βατραχανθρώπους και 6 μαχητικά αεροσκάφη.

Πολιτική

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: