Η τρελή μέθοδος αντισύλληψης που επινόησε Γερμανίδα σχεδιάστρια

Ισχυρίζεται ότι θα έχει διάρκεια δύο μήνες — Πώς λειτουργεί και τι πετυχαίνει

Μία πρωτοποριακή μέθοδο ανδρικής αντισύλληψης επινόησε μία Γερμανίδα σχεδιάστρια παρουσιάζοντας το επαναστατικό «λουτρό όρχεων».

Η Ρεμπέκα Βάις από το Μόναχο δημιούργησε μία συσκευή- μοιάζει με μπολ- η οποία, κάνει… μπανάκι στους όρχεις, σαρώνοντας με υπερήχους το σπέρμα.

Με τον τρόπο αυτό περιορίζεται η παραγωγή και η κινητικότητα των σπερματοζωαρίων, όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

Η συσκευή «COSO» δεν έχει ακόμη δοκιμαστεί σε ανθρώπους, ωστόσο, η σχεδιάστριά της πιστεύει ότι τα αποτελέσματά της έχουν διάρκεια δύο μηνών.

Μιλώντας για το πώς εμπνεύστηκε την συσκευή, η Γερμανίδα σχεδιάστρια επισημαίνει πως τα κύματα υπερήχων σαρώνουν το σπέρμα.

«Ήθελα να αναπτύξω μια μέθοδο ανδρικής αντισύλληψης αφότου νόσησα από καρκίνο του τραχήλου της μήτρας», λέει η Βάις επισημαίνοντας ότι συσκευή COSO είναι ανώδυνη και μπορεί να φρενάρει ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες.

Αλλά μέχρι στιγμής, η τεχνολογία των υπερήχων έχει δοκιμαστεί μόνο ως αντισυλληπτικό σε ζώα — όχι σε ανθρώπους.

Η συσκευή COSO γεμίζει αυτομάτως με νερό το οποίο και θερμαίνει σε θερμοκρασία ενός ζεστού μπάνιου.

Η Βάις έσπευσε να τονίσει ότι η συσκευή εξακολουθεί να είναι μια ιδέα και απέχει πολύ από την κυκλοφορία της στην αγορά καθώς θα χρειαστούν εμπεριστατωμένες κλινικές δοκιμές για την αποτελεσματικότητα και ασφάλειά της.

Η συσκευή της πάντως κέρδισε το γερμανικό βραβείο «James Dyson»(βραβείο θερμότητας).

Όπως γράφει η Daily Mail, Ιταλοί ερευνητές έχουν ήδη χρησιμοποιήσει υπερήχους σε δείγμα 100 σκύλων και διαπίστωσαν ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη μόνιμη στείρωσή τους.

Σε άλλη μελέτη, αυτή τη φορά από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι, μετά την θεραπεία με υπερήχους, οι πίθηκοι παρήγαγαν 90 % λιγότερο σπέρμα, αλλά τα επίπεδα των σπερματοζωαρίων επανήλθαν στο φυσιολογικό μετά από οκτώ εβδομάδες.

Ωστόσο, οι ειδικοί έχουν προειδοποιήσει ότι μπορεί να είναι δύσκολο να αποδειχθεί αν οι υπέρηχοι θα παράσχουν ασφαλή και αποτελεσματική αντισύλληψη χωρίς να προκαλέσουν μακροπρόθεσμα προβλήματα γονιμότητας.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: