«Η Τουρκία θα είναι η δεύτερη ευρωπαϊκή οικονομία το 2050»

Ο τούρκος Πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ προέβλεψε σε συνέντευξή του σε σουηδική εφημερίδα ότι η χώρα του θα είναι η πρώτη ευρωπαϊκή το 2050, αντίθετα με την πρόβλεψη της τράπεζας «Goldman Sachs» σύμφωνα με τις οποία «η Τουρκία θα είναι η δεύτερη ευρωπαϊκή το 2050».
«Η Τουρκία θα είναι η δεύτερη ευρωπαϊκή οικονομία το 2050»
«Αν λάβει κανείς υπόψη το ρυθμό ανάπτυξης είναι πιθανό η Τουρκία να γίνει μια από τις ισχυρότερες οικονομίες στην Ευρώπη κατά την επόμενη δεκαετία» δήλωσε ο Γκιούλ στην εφημερίδα «Dagens Nyheter».

«Η Τουρκία θα είναι η μεγαλύτερη οικονομία, ναι, το νούμερο ένα, το 2050», τόνισε.

Ο αρχηγός του τουρκικού κράτους, έδωσε τη συνέντευξη αυτή στην Άγκυρα, πριν από την επίσημη επίσκεψή του στην Στοκχόλμη που αρχίζει τη Δευτέρα.

Στο ταξίδι του στη Σουηδία θα συνοδεύεται από μεγάλη αντιπροσωπεία από πολιτικούς και επιχειρηματίες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η Τουρκία ήταν το 2012 η έβδομη μεγαλύτερη οικονομία Ευρώπης (συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας), και είναι 61% μικρότερη από την πρώτη, τη .

Σε ομιλία του τον Ιούνιο στην , ο Γκιούλ είχε αναφερθεί στις προβλέψεις της τράπεζας Goldman Sachs σύμφωνα με τις οποίες η Τουρκία θα είναι η δεύτερη ευρωπαϊκή οικονομία το 2050.

«Αν η πιο ισχυρή, η Γερμανία, αποφασίσει να αναλάβει τα χρέη της Ελλάδας, της Πορτογαλίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας, εμείς είμαστε έτοιμοι να πάρουμε την πρώτη θέση», δήλωνε την ίδια εποχή ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας Εγκεμέν Μπαγίς.

Tags: , , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: