Η Τουρκία πραγματοποιεί τελετή αποχώρησης του γεωτρύπανου «Γιαβούζ»


Απτόητη η Τουρκία, συνεχίζει τις προκλητικές ενέργειες στην ανατολική Μεσόγειο. Στις 12:00 θα αποχαιρετήσει στο πλαίσιο τελετής, παρουσία του Υπουργού Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, το δεύτερο γεωτρύπανο, το αποκαλούμενο Γιαβούζ, το οποίο αρχές Ιουλίου θα προχωρήσει σε γεώτρηση στην ανατολική Μεσόγειο, σε περιοχή που έχει αδειοδοτήσει το ψευδοκράτος.

Παράλληλα η Τουρκία θα πραγματοποιήσει σήμερα ναυτική άσκηση με πυρά στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στη Ρόδο και στο Καστελόριζο, όπως μεταδίδει το sigmalive.com.

Το ζήτημα της ταχείας εξέτασης και υιοθέτησης μέτρων κατά της Τουρκίας, όσο η γειτονική χώρα επιμένει στη συμπεριφορά της στην Ανατολική Μεσόγειο αναμένεται να τεθεί στην τακτική σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τη Σύνοδο της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες το διήμερο 20 και 21 Ιουνίου, στην οποία θα συμμετάσχει ο Αλέξης Τσίπρας.

Στο πλαίσιο αυτό θα υπάρξει εκ νέου σαφής καταδίκη της τουρκικών παράνομων ενεργειών στην Κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και το Αιγαίο, και ανάδειξη των επιπτώσεων τους στις ευρωτουρκικές σχέσεις. Σε συνέχεια των σαφών αποφάσεων από το χθεσινό Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, ο πρωθυπουργός, σε συντονισμό με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας θα επιμείνει ως προς την ταχεία εξέταση και υιοθέτηση μέτρων κατά της Τουρκίας όσο εκείνη επιμένει σε αυτή τη συμπεριφορά, τονίζοντας ότι δεν τίθεται μόνο θέμα επίδειξης αλληλεγγύης προς την Κύπρο, αλλά και ευρύτερα στρατηγικής αποτροπής κινδύνων που επηρεάζουν το σύνολο της Ε.Ε.

Πολιτική

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: