Η Τουρκία παρουσιάζει ένα 100% ηλεκτρικό αυτοκίνητο-Εμείς τι κάνουμε;

Το συνέδριο τεχνολογία CES στο Las Vegas διάλεξαν οι Τούρκοι για να παρουσιάσουν το νέο τους ηλεκτρικό κουπέ. Πριν δούμε όμως λεπτομέρειες για το συγκεκριμένο μοντέλο, να υπενθυμίσουμε πως η τουρκική Togg φέτος θα λανσάρει το πρώτο της μικρομεσαίο SUV με εκδόσεις 200 και 400 ίππων, ενώ έχει στα σκαριά ήδη ένα ακόμα αμιγώς ηλεκτρικό sedan.

Σχετικά με το νέο μοντέλο τώρα, αυτό ονομάζεται Transition Concept Smart Device και έχει σχεδιαστεί δια χειρός Pininfarina. Ξεκάθαρα κουπέ με πόρτες που ανοίγουν αντικριστά αλλά και μεγάλους τροχούς, το  σύνολο αποκτά λανσάρει και για πρώτη φορά το νέο φωτιζόμενο λογότυπο της εταιρίας. Μάλιστα σχετικά με αυτό, ο CEO της  αναφέρει πως συμβολίζει την ένωση της Δύσης με την Ανατολή, δημιουργώντας στο κέντρο την απόλυτη ισορροπία.

Στο εσωτερικό τώρα, το Togg Transition Concept Smart Device διαθέτει ένα σπορ τιμόνι, τέσσερα μονά καθίσματα με ενσωματωμένες ζώνες ασφαλείας και φυσικά μια πληθώρα οθονών infotainment που καλύπτουν σχεδόν ολόκληρη την επιφάνεια του ταμπλό και όχι μόνο. Παρόλα αυτά η εταιρία δεν έχει δώσει στην δημοσιότητα παραπάνω λεπτομέρειες ούτε σχετικά με το λογισμικό του infotainment ούτε με τα κινητήρα σύνολα του συγκεκριμένου μοντέλου.

Η Togg σχεδιάζει να λανσάρει πέντε μοντέλα που θα βασίζονται στην ίδια πλατφόρμα και θα τροφοδοτούνται από μπαταρίες και ηλεκτρικά μοτέρ που θα κατασκευάζουν σε συνεργασία με την κινεζική εταιρεία Farasis.Οι μπαταρίες που θα χρησιμοποιηθούν στα μοντέλα, θα πωλούνται επίσης σε πελάτες τόσο εντός και εκτός του χώρου της αυτοκινητοβιομηχανίας. Αυτός είναι και ο κυριότερος λόγος που η Togg θεωρεί τον εαυτό της ως εταιρεία τεχνολογίας και όχι αποκλειστικά ως αυτοκινητοβιομηχανία.

Ο  Ταγίπ Ερντογάν έχει στηρίξει προσωπικά και με αρκετές εμφανίσεις του την Togg δηλώνοντας πως το μέλλον της εταιρίας είναι στρωμένο με ροδοπέταλα, με την τουρκική κυβέρνηση να της έχει χορηγήσει πάνω από 750 εκατομμύρια λίρες (126 εκατομμύρια δολάρια) για τη χρηματοδότηση  στους τομείς της καινοτομίας και της περιφερειακής ανάπτυξης.

 

 

 

Η Τουρκία παρουσιάζει ένα 100% ηλεκτρικό αυτοκίνητο-Εμείς τι κάνουμε; gr.

now24.gr-auto

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: