Η Τουρκία κατηγορεί το ΡΚΚ για την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη – Θρίλερ με την ταυτότητα του δράστη

Το ΡΚΚ, το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν, κατηγόρησε σήμερα, Δευτέρα (14/11) ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού για την επίθεση χθες Κυριακή (13/11) στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, η οποία είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον έξι άνθρωποι και να τραυματιστούν πάνω από 80 άλλοι.


Παράλληλα ο Τούρκος ΥΠΕΣ ανακοίνωσε ότι συνελήφθησαν πάνω από είκοσι ύποπτοι, συμπεριλαμβανομένου του προσώπου που φέρεται να άφησε τον εκρηκτικό μηχανισμό στη λεωφόρο Ιστικλάλ, τον πασίγνωστο πεζόδρομο της Κωνσταντινούπολης.

«Το πρόσωπο που τοποθέτησε τη βόμβα συνελήφθη. Βάσει των συμπερασμάτων μας, η τρομοκρατική οργάνωση PKK είναι υπεύθυνη» για την έκρηξη της βόμβας, ανέφερε ο κ. Σοϊλού, σύμφωνα με το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu και άλλα τουρκικά ΜΜΕ, χωρίς, ωστόσο, να διευκρινίζει αν πρόκειται για άνδρα ή για γυναίκα καθώς τις προηγούμενες ώρες τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για μια γυναίκα ως τη βασίκη ύποπτο.

Θέλοντας, μάλιστα, να ενισχύσει το «κατηγορώ» προς το ΡΚΚ ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας πρόσθεσε πως «εκτιμάμε πως η διαταγή για την επίθεση δόθηκε από το Κομπάνι».

Η συγκεκριμένη πόλη είναι πασίγνωστη εξαιτίας της μάχης του 2015, όταν οι κουρδικές δυνάμεις απώθησαν τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ). Το Κομπάνι ελέγχεται από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (ΣΔΔ), των οποίων οι Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), σύμμαχοι του PKK, είναι η κύρια συνιστώσα.

Σύμφωνα, πάντως, με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, η πρόσβαση στον πεζόδρομο, που αποκλείστηκε μετά την επίθεση, επιτρέπεται ξανά από το πρωί της Δευτέρας.

Ο Σουλεϊμάν Σοϊλού δεν διευκρίνισε τις συνθήκες υπό τις οποίες συνελήφθη το «πρόσωπο» που φέρεται να τοποθέτησε τη βόμβα, ούτε εάν επρόκειτο για «γυναίκα», όπως διαβεβαίωναν χθες Κυριακή το βράδυ ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο αντιπρόεδρός του Φουάτ Οκτάι.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: