Η τοποθέτηση της Μυρσίνης Λοΐζου για τη χρήση του «Καλημέρα Ήλιε» στο συνέδριο του ΚΙΝΑΛ

Με την υπόκρουση του τραγουδιού του Μάνου Λοΐζου «Καλημέρα Ήλιε», το τραγούδι-κατατεθέν του ΠΑΣΟΚ, αλλά και το Bella Ciao, έκλεισε το 2ο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής.

Αυτό έγινε παρόλο που η κόρη του μεγάλου συνθέτη και για λίγο υποψήφιας του ΣΥΡΙΖΑ για της ευρωεκλογές, Μυρσίνη Λοΐζου με επιστολή της είχε απαγορεύσει την χρήση του τραγουδιού σε εκδηλώσεις, τότε, του ΠΑΣΟΚ

Η Μυρσίνη Λοΐζου είχε απαγορεύσει, με ανοιχτή επιστολή της το 2011, να χρησιμοποιείται το τραγούδι του πατέρα της «Καλημέρα Ήλιε», καθώς και οποιοδήποτε άλλο έργο του, στις κομματικές του εκδηλώσεις.

Μεταξύ άλλων στην επιστολή της τότε η κόρη του Μάνου Λοΐζου «το τραγούδι αυτό καλημερίζει τον Ήλιο, την ελπίδα, την αλληλεγγύη, και την προσμονή ενός ολόκληρου λαού, για δημοκρατία και ελευθερία. Εσείς όμως, είστε υπεύθυνοι για την πιο βαθιά, πνευματική, αξιακή, ηθική, και πολιτισμική καταχνιά που θα μπορούσε να έχει ποτέ αυτός ο τόπος. Ως εκ τούτου, σας απαγορεύω ρητά και κατηγορηματικά, να χρησιμοποιείτε έργο ή μέρος του έργου του Μάνου Λοΐζου, σε οποιαδήποτε κομματική σας εκδήλωση ή δραστηριότητα».

Το ΚΙΝΑΛ ωστόσο την Κυριακή και κατά το κλείσιμο των εργασιών του συνεδρίου του αγνόησε επιδεικτικά την επιθυμία της κληρονόμου του Μάνου Λοΐζου. Το «Καλήμερα Ήλιε» ακούστηκε στο ΣΕΦ και ξεσήκωσε τους παριστάμενους.

Λίγες ώρες μετά το τέλος του συνεδρίου η Μυρσίνη Λοΐζου με μία λιτή ανάρτησή της στο Facebook έγραψε:

«Χαλάλι του, του ΚΙΝΑΛ το «καλημέρα ήλιε». Καλό μήνα».

ellada

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: