Η θρυλική σειρά που έκανε την τελευταία της εμφάνιση η Γεωργία Βασιλειάδου


Υπήρξε από τις κορυφαίες Ελληνίδες ηθοποιούς και το όνομά της έγινε συνώνυμο του ταλέντου και της κωμωδίας. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο που την αποκαλούσαν «η κωμικιά των κωμικών». Ο λόγος – για ποια άλλη; – για την αγαπημένη Γεωργία Βασιλειάδου.

Η ηθοποιός, η οποία άφησε τη σφραγίδα της με το άπλετο ταλέντο της στον ελληνικό κινηματογράφο και δη στην κωμωδία, στην τηλεόραση πρόλαβε να εμφανισθεί σε δύο μόνες σειρές. Αλλά στη δεύτερη  - που ήταν και η τελευταία της δουλειά στην οθόνη – στη θρυλική σειρά της ΕΙΡΤ, «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται» το 1975 έκανε αίσθηση στο ρόλο της Μανταλένια.

Η Γεωργία Βασιλειάδου ήταν τότε 72 χρόνων και ο ρόλος της αν και μικρός ήταν χαρακτηριστικός. Υποδυόταν τη θεία του «Μανωλιού/Χριστός», Αλέξη Γκόλφη.

Ο «Χριστός ξανασταυρώνεται» έκανε πρεμιέρα στις 5 Ιουνίου 1975, προβλήθηκαν 50 επεισόδια κι εξ’ αρχής καθήλωσε το τηλεοπτικό κοινό, ενώ είχε προκαλέσει και πολλές αντιδράσεις στους κόλπους της ελληνικής Εκκλησίας. Η σκηνοθεσία ήταν του Βασίλη Γεωργιάδη, ενώ στη σειρά συμμετείχαν σπουδαία ονόματα του ελληνικού κινηματογράφου.

ellada

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: