«’Η θα κάτσεις ή θα σε σκοτώσω» έλεγε στις γυναίκες που βίαζε ο δολοφόνος του Ζαφειρόπουλου

Οι γυναίκες που υπέστησαν σeξουαλική κακοποίηση από τον 32χρονο Αλβανό, ο οποίος δολοφόνησε τον δικηγόρο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο στις 12 Οκτωβρίου, κατέθεσαν στην αστυνομία την φριχτή εμπειρία τους.

Η πρώτη γυναίκα ανέφερε πως τον Ιανουάριο του 2007 ο 32χρονος μαζί με τους συνεργούς του προσέγγισε το σταθμευμένο μαύρο τζιπ, στο οποίο βρίσκονται η ίδια και ο σύντροφός της, στη Γλύφα Χαλκίδας. Αφού τους ζήτησε χρήματα, έβγαλε με τη βία τον σύντροφο της 18χρονης έξω από το όχημα και κάθισε στη θέση του οδηγού. Μάλιστα, έβαλε μπρος και στάθμευσε λίγο πιο κάτω.

«Με ρωτούσε πόσο χρονών είμαι, αν έχω σχέσεις, είπα ότι είμαι παρθένα. Άρχισε να μιλά χυδαία: “θα σου δείξω πώς είναι”. Ήρθε πίσω, πανικοβλήθηκα, έκλαιγα. Σήκωσε το χέρι του, είπε: “σκάσε μωρή π…”. Για να μας αφήσει να φύγουμε έκανα ό,τι μου έλεγε. Μου έλεγε: “κάνε ησυχία να μη μας ακούσουν”», κατέθεσε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η 18χρονη που βιάστηκε εκείνο το βράδυ από τον ίδιο και τον συνεργό του.

Λίγους μήνες αργότερα, στις 29 Νοεμβρίου 2007, ο 32χρονος βίασε ακόμα μία κοπέλα, 19 ετών αυτή τη φορά, ακολουθώντας το ίδιο μοτίβο. Μαζί με τον συνεργό του πλησίασαν ένα αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο στο Άλσος Βεΐκου και στο οποίο βρισκόταν ένα ζευγάρι.

Αφού έσπασαν το τζάμι του συνοδηγού με πέτρα, έβγαλαν έξω τον οδηγό και στη συνέχεια έκλεψαν το αυτοκίνητο μαζί με την κοπέλα. Μέσω της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας έφτασαν σε ερημική τοποθεσία, όπου ο 32χρονος την απείλησε ότι θα την σκοτώσει εάν δεν κάτσει να ασελγήσει επάνω της.

«’Η θα κάτσεις ή θα σε σκοτώσω, δε θα σε πάω ποτέ σπίτι ή θα κάνει αυτός που σου λέω ή τέλος», φέρεται να της είχε πει τότε, όπως κατέθεσε η ίδια. Αφού την βίασε, την άφησε να φύγει στον σταθμό του ΟΣΕ στην Οινόη.

Ο δράστης καταδικάστηκε σε 25 χρόνια κάθειρξη κατά συγχώνευση για ληστείες και για τις δύο υποθέσεις βιασμού. Όμως το 2015, έχοντας εκτίσει το ένα τρίτο της ποινής του αποφυλακίζεται, κάνοντας χρήση των ευνοϊκών διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου.

Για λίγο καιρό έφυγε στην Αλβανία, ωστόσο έπειτα γύρισε στην Ελλάδα και συνελήφθη και πάλι για 12 κλοπές ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία. Ωστόσο, καταδικάστηκε μόνο για τις τρεις.

Τέλος, ενώ εξέτιε την ποινή του στις φυλακές Κασσάνδρας και παρά το βεβαρημένο παρελθόν του, πήρε ολιγοήμερη άδεια και δεν επέστρεψε ποτέ στο σωφρονιστικό κατάστημα κράτησης.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: