Η τέχνη των «απατεώνων» του έρωτα

Εξαπάτα την πλησίον σου. Η ερωτική υποκρισία είναι αποποινικοποιημένη. Και δίνε υποσχέσεις αφειδώς, οι υποσχέσεις δεν σε βλάπτουν, ξέρεις. Σ’ επίπεδο υποσχέσεων μπορεί ο πάσα ένας να ’ναι απλοχέρης. Άπαξ και σε πιστέψ’ η κοπελιά, πάντα θα ελπίζει και θα σε πιστεύει. Η ελπίδα είναι μεν απατεών, πλην είναι απατεών που σε βολεύει…».

«Ένα γράμμα να της γράψεις. Καθήκον πρώτο: γράμμα να σταλεί, και μάλιστα να ’ναι καλογραμμένο. Το μήνυμα να είν’ ενδεικτικό, γιατί είναι προπομπός εν προκειμένω. Το βασικό ζητούμενο εδώ: κατάλληλη ρητορική για ερωτευμένους. Και όποιος κι αν είσαι, μην ξεχνάς να βάλεις παρακάλια και επαίνους. Με παρακάλια εκάμφθη ο Αχιλλέας κι επέστρεψε του Έκτορος το σώμα. Τα παρακάλια, λένε, συγκινούν και θυμωμένο άγιο ακόμα».

«Να είσαι πάτα ιππότης μαζί της ό,τι κι αν συνεπάγεται αυτό. Διπλωματία, τακτ και ανοχή -συνδυασμός που τη γυναίκα θα κερδίσει. Βίαια όμως συμπεριφορά φέρνει καβγά και υποθάλπει μίση. Απέχετε, λοιπόν, από βρισιές, από καβγάδες κι από αντεγκλήσεις -τον έρωτα τον τρέφουνε το φλερτ, γλυκόλογα και άλλες διαχύσεις».

«Οι εραστές δεν έχουν διαφορές, αυτό αφορά τους παντρεμένους μόνον -αυτοί αν θέλουν, ας αντιδικούν και ας μαλώνουν στους αιώνες των αιώνων. Στη σύζυγο ταιριάζει ο καβγάς, η σύζυγος φέρνει τον καβγά ως προίκα. Η ερωμένη είναι πάντ’ αλλιώς: πρέπει να ακούει λόγια όλο γλύκα. Το σeξ μαζί της προαιρετικό, δεν είστε ως προς τούτο δεσμευμένοι. Κι αυτή η μόνη δέσμευση για σας, το αμοιβαίο πάθος που σας δένει».

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Τι είναι έρωτας και γιατί ξεχάσαμε πώς να ερωτευόμαστε;

Έρωτας: Τον θέλω αλλά φοβάμαι να του το δείξω!

sxeseis-teen

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: