Η τέλεια κρέμα ζαχαροπλαστικής

Υλικά συνταγής

  • γάλα: 2 — 2 1/2 φλιτζάνι (500 ml)
  • αλεύρι: 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
  • ζάχαρη: 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
  • βανίλια: 1 δόση
  • βούτυρο: 1 κουταλιά της σούπας
  • αυγά: 2
  • λικέρ ή κρέμα γάλακτος (προαιρετικά): 1-2 κουταλιές

Εκτέλεση συνταγής

  1. Αναμειγνύετε το αλεύρι, τη ζάχαρη και τη βανίλια σε ένα βαθύ σκεύος. Χτυπάτε τα αυγά και τα προσθέτετε στο μείγμα. Ανακατεύετε μέχρι να γίνει ομοιογενοποιηθούν τα υλικά.
  2. Ζεσταίνετε σε μια μικρή κατσαρόλα το γάλα. Πριν βράσει ρίχνετε το μισό γάλα στο μείγμα αλευριού-αυγών και ανακατεύετε καλά. Αδειάζετε το νέο μείγμα πίσω στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύετε συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα. Την κατεβάζετε από την εστία, ρίχνετε και το βούτυρο και συνεχίζετε το ανακάτεμα να ενσωματωθεί κι αυτό.
  3. Αφήνετε λίγο την κρέμα να κρυώσει και να σφίξει. Όταν σφίξει, της προσθέτετε, αν θέλετε λίγο λικέρ ή λίγη κρέμα γάλακτος και την ανακατεύετε. Φυλάτε την κρέμα στο ψυγείο, καλυμμένη με μεμβράνη.Με αυτές τις αναλογίες βγαίνουν περίπου 2 μεγάλα φλιτζάνια του τσαγιού κρέμας.

    ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ. Αν θέλετε σοκολατένια την κρέμα, λιώνετε 50 γρ. κουβερτούρα και την προσθέτετε κι αυτή στο στάδιο με το βούτυρο.

    ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Μόλις κρυώσει η κρέμα, χτυπήστε τη λίγο με το μίξερ, αν θέλετε να αφρατέψει.

Originally posted 2016-07-05 10:30:34.

Πηγή - idiva.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: